Πιέζουν για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους Γερμανοί οικονομολόγοι

bb

Πιέζουν για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους Γερμανοί οικονομολόγοι

Κατηγορία

phpanos
Παρασκευή 15/04/2016 – 09:48

Κούρεμα

«ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ», ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ                                                                                

«Αναπόφευκτο» χαρακτηρίζουν το κούρεμα του ελληνικού χρέους, στην εαρινή έκθεση πολλών επιφανών γερμανικών ινστιτούτων, η οποία, σύμφωνα με τη Welt, συντάσσεται για να χρησιμοποιηθεί από τη γερμανική κυβέρνηση για τις δικές της οικονομικές προβλέψεις.

Οι οικονομολόγοι των ερευνητικών ιδρυμάτων συγκλίνουν σαφώς στην άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της και προβλέπουν ότι θα γίνει κούρεμα του χρέους.

«Το κούρεμα του χρέους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είναι απλώς αναπόφευκτο» είπε στην γερμανική εφημερίδα ο επικεφαλής του μακροοικονομικού τμήματος του Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Χάλε (IWH) Ολιβερ Χόλτενμέλερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «προς το παρόν αναβάλλεται απλώς η αντιμετώπιση των προβλημάτων».

O Τίμο Βόλμερχόιζερ, οικονομικός επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του Μονάχου (Ifo) θέτει και θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Eυρωζώνη ως εναλλακτική για την Ελλάδα. «Υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ και εκτός ευρώ να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της», λέει κάτι το οποίο όμως δεν συμμερίζονται όλοι οι εμπειρογνώμονες της έκθεσης:

«Αμφιβάλλω ότι οι θεσμοί της νομισματικής Ενωσης είναι τόσο σταθεροί ώστε να αντέξουν της έξοδο ενός κράτους μέλους», αναφέρει στην εφημερίδα  ο Φέρντιναντ Φίχτνερ, οικονομικός επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου (DIW).

Πάντως, κατά την έκθεση, όπως και να εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...