Πιέσεις από το ΔΝΤ για ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους

Πιέσεις από το ΔΝΤ για ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους

Δεν έχει εκπληρωθεί ακόμα ο όρος για επαρκή ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, αναφέρει σχετικά με την Ελλάδα επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπστφελντ.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit σχολιάζει ότι «η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το ΔΝΤ νέο δάνειο στην Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκή πρόοδο στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί».

Σημειώνεται ότι, η οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στο Νταβός με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και με τον επίτροπο για θέματα Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/318780-Pieseis-apo-to-DNT-gia-elaphrynse-toy-Ellenikoy-chreoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...