Πιτσιόρλας: Το δημοσίευμα του Spiegel για τη Fraport, θόρυβος χωρίς λόγο

Πιτσιόρλας: Το δημοσίευμα του Spiegel για τη Fraport, θόρυβος χωρίς λόγο

Πιτσιόρλας

“Οποιαδήποτε απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό δεν νομίζω ότι δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα”

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, χαρακτήρισε το δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Fraport προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, «Θόρυβο χωρίς λόγο».

«Υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία, που πριν ολοκληρωθεί δεν έχουμε κανέναν λόγο να ασχοληθούμε» είπε ο υφυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, εξηγώντας: «Έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη σύμβαση και όπως και με άλλες συμβάσεις παραχώρησης, σε αυτές τις συμβάσεις, στην πορεία υλοποίησής τους, προφανώς θα ανακύπτουν προβλήματα. Οι συμβάσεις προβλέπουν τις διαδικασίες επίλυσης αυτών των προβλημάτων και θα πρέπει να περιμένουμε αυτές τις διαδικασίες να δούμε αν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επίλυσης των τεχνικών διαφορών και νομίζω πως πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη ότι από αυτή τη διαδικασία τελικώς θα διευκρινιστούν τα πράγματα».

Για το ζήτημα της επένδυσης στο Ελληνικό και την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Πιτσιόρλας είπε πως θα πρέπει «να αφήσουμε το ΚΑΣ να ολοκληρώσει τη διαδικασία του». «Οποιαδήποτε απόφαση κι αν υπάρξει δεν νομίζω ότι δημιουργεί προβλήματα και είναι αξεπέραστα τα προβλήματα αυτά» συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε παράλληλα τη Ν.Δ. ότι «προσπαθεί, τραβώντας από τα μαλλιά τα πάντα, να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δημιουργήσει κλίμα φιλεπενδυτικό και να υλοποιήσει επενδύσεις». «Κάνει λάθος διότι φιλοεπενδυτικό κλίμα δεν σημαίνει παραβίαση των νόμων, δεν σημαίνει μη τήρηση διαδικασιών» επισήμανε.

Ερωτηθείς για το αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για αποπομπή της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή το ζήτημα του Ελληνικού, ο κ. Πιτσιόρλας σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα ζητάει μια παραίτηση» και πρόσθεσε πως όλος ο θόρυβος δημιουργείται από την προσπάθεια που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να δημιουργήσει ένα κλίμα αντικυβερνητικό».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303214-Pitsiorlas-To-demosieyma-toy-Spiegel-gia-te-Fraport-thorybos-choris-logo ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...