Πλαστικές σφαίρες σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη για την Ημέρα της Γυναίκας

Πλαστικές σφαίρες σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη για την Ημέρα της Γυναίκας

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 06/03/2016 – 23:31

Πλαστικές σφαίρες

Χρήση σφαιρών από καουτσούκ έκανε η τουρκική αστυνομία, για να διαλύσει πλήθος εκατοντάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Παράλληλα, η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα τουλάχιστον μία γυναίκα.

Η ομάδα, η οποία συγκεντρώθηκε δύο ημέρες πριν από τους επίσημους εορτασμούς για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ώστε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο επειδή είναι Κυριακή, είχε αψηφήσει την απαγόρευση της πορείας από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος ματαίωσε τη φετινή συγκέντρωση, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες επιδίωκαν να τραβήξουν την προσοχή στα θέματα των γυναικών στην Τουρκία, η οποία κατατάσσεται 77η μεταξύ 138 χωρών βάσει του δείκτη ισότητας των φύλων που χρησιμοποιεί το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει συχνά επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα των γυναικών, καθώς και για την αποτυχία της να μειώσει τα υψηλά ποσοστά βίας κατά των γυναικών και για τη χαμηλή συμμετοχή τους στο εργατικό δυναμικό.

Επεισόδια οικογενειακής βίας είναι 10 φορές πιθανότερο να συμβούν στην Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απ’ ό,τι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Εκατοντάδες γυναίκες γέμισαν την πλατεία στη συνοικία Καντίκιοϊ της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας μωβ πανό, το σύμβολο ενός κινήματος που επικεντρώνεται στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα των γυναικών.

Αστυνομικοί με πολιτικά άρχισαν να απωθούν σπρώχνοντας τα μέλη της ομάδας και πολλές γυναίκες διέφυγαν από την πλατεία όταν οι δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας άνοιξαν πυρ με σφαίρες από καουτσούκ εναντίον του πλήθους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...