Πληθαίνει τις δημόσιες εμφανίσεις του ο ΓΑΠ – Τώρα πάει Κοζάνη

bb
Πληθαίνει τις δημόσιες εμφανίσεις του ο ΓΑΠ - Τώρα πάει Κοζάνη
Την τρίτη δημόσια παρουσία του, από τον Σεπτέμβριο, θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αυτή τη φορά θα μιλήσει στα εγκαίνια της Έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης, στις 17 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μία εκδήλωση, που έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» τον Ευ. Βενιζέλο, αφού, όπως υποστηρίζουν στην Χ. Τρικούπη «χρησιμοποιείται ως «όχημα» για την επαφή του πρώην Πρωθυπουργού με τοπικά στελέχη ανά την Ελλάδα και την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή».

Η έναρξή της έγινε στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου και συνοδεύτηκε από τα γνωστα επεισόδια κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ένας από τους σκοπούς της Έκθεσης «είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού. Προοδευτικών δυνάμεων, που κατανοούν ότι οι ίδιες οφείλουν να αποτελέσουν την Αλλαγή που οραματίζονται και αναζητούν την ανατροπή των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

Όσον αφορά στην ίδια την έκθεση: «πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, αφίσες και άλλο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των Ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, που διαμορφώνουν ένα ιστορικό πάζλ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, οι οποίοι με τη σειρά τους καταγράφουν την πορεία και τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας αλλά και την Αλλαγή μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης και την επιβολή μιας δικτατορίας».

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...