Πλούσια Αρκτική

Πλούσια Αρκτική

novak

 

Τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων έχει αυτή τη στιγμή η Αρκτική, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, τα οποία

υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια τόνους «μαύρου χρυσού» και δεκάδες δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου! Και σημειωτέον, η Αρκτική δεν είναι απλώς μόνο ένα θαλάσσιο τμήμα, αλλά και μια μεσογειακή περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όπως δήλωσε ο ίδιος, το 2016, άντλησαν περίπου 90 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου από την Αρκτική, που αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου στην Ρωσία. Επίσης, την ίδια χρονιά η Ρωσία άντλησε περίπου 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την Αρκτική! Που σημαίνει, περίπου το 80% της συνολικής παραγωγής. Μιλάμε δηλαδή, για πραγματική χρυσοφόρα περιοχή. Και σύμφωνα με τα σχέδια, θα ανοίξουν και άλλες πηγές υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή. Και μετά από τα παραπάνω, έρχεται μια απίστευτη έκθεση του ευρωκοινοβουλίου, που λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Ρωσία, μέχρι το 2023 περίπου θα πτωχεύσει! Και μη χειρότερα.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/306636-Ploysia-Arktike ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...