Ποια σεξουαλική πράξη «απογειώνει» τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες;

Ποια σεξουαλική πράξη «απογειώνει» τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 20/05/2016 – 22:28

Ποια σεξουαλική πράξη «απογειώνει» τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες;

Κάθε ζευγάρι στον έρωτα έχει τους δικούς του κωδικούς, τα μοναδικά του μυστικά που το κάνουν να απογειώνει την ερωτική πράξη. Κι όπως στον πόλεμο όλα επιτρέπονται, έτσι και στον έρωτα όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί το ζευγάρι να νιώθει και να περνάει καλά.

Υπάρχει όμως μια σεξουαλική πράξη, η οποία μπορεί να ξεσηκώσει ερωτικά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Αναλυτικότερα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Λαφαγιέτ στις ΗΠΑ, απέδειξε ότι η προκαταρκτική πράξη πριν το σεξ που εμπνέει ερωτικά άνδρες και γυναίκες είναι το καυτά φιλιά.

Και αυτό γιατί οι ειδικοί ανέφεραν ότι ένα βαθιά ερωτικό φιλί έχει την ιδιότητα να προκαλεί ερωτικές εκρήξεις αφού κατά τη διάρκεια του απελευθερώνονται διάφορες χημικές ουσίες που ευθύνονται για την ερωτική διάθεση, αλλά και πληρότητα.

Χαρακτηριστικό είναι όπως προέκυψε από την μελέτη ότι κατά τη διάρκεια των ερωτικών φιλιών ανταλλάσσονται μέσω του σάλιου οι γνωστές σε όλους φερομόνες ή αλλιώς ορμόνες της ευτυχίας.

Την ίδια στιγμή ο εγκέφαλος νιώθει τέτοια πληρότητα ώστε απελευθερώνει δυο ορμόνες την ωκυτοκίνη που είναι γνωστή και σαν ορμόνη της αγάπης και την κορτιζόλη η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό.

Μάλιστα, όταν τα ζευγάρια ανταλλάσσουν ερωτικά φιλιά τότε πολύ συχνά περνούν από το μυαλό ευχάριστες σκέψεις ενώ αυξάνεται το αίσθημα της εφορίας και της ανακούφισης. Στην πραγματικότητα αναφέρουν οι ειδικοί είναι σαν να πατάμε ένα κουμπί κατά τη διάρκεια του οποίου ο εγκέφαλος αμέσως κάνει restart και αμέσως προετοιμάζεται το έδαφος για το τι θα ακολουθήσει.

Εξάλλου δε είναι τυχαίο ότι το φιλί στο στόμα όπως έχουν δείξει σχετικές μελέτες θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα από τις διάφορες ιώσεις.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...