Ποινές σε παραβάτες που φοροδιαφεύγουν ακόμη και με φυλάκιση ανοίγουν θυρίδες δήμευση περιουσιών

Ποινές σε παραβάτες που φοροδιαφεύγουν ακόμη και με φυλάκιση  ανοίγουν θυρίδες δήμευση περιουσιών

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη βάσει του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα η φοροδιαφυγή θα αντιμετωπίζεται πλέον ως έγκλημα.

Συγκεκριμένα προβλέπονται ποινική δίωξη, φυλάκιση και δήμευση περιουσίας προβλέπονται για το αδίκημα της απόκρυψης εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, τη μη απόδοση ΦΠΑ και την έκδοση πλαστών ή εικονικών παραστατικών.

Οι Αρχές θα υποβάλλουν μηνύσεις και θα ασκούν ποινικές διώξεις, ακόμη κι αν ο φορολογούμενος έχει προσφύγει στα δικαστήρια ή στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι, θα δημεύονται οι περιουσίες όσων εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν για ποσά πάνω από 150.000 ευρώ.

Τέλος και στο άβατο των θυρίδων
Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη δέσμευση του 50% των καταθέσεών τους, το 50% των μετρητών που έχουν σε θυρίδες και το 100% του περιεχομένου των θυρίδων εκτός μετρητών, όπως για παράδειγμα κοσμήματα ή έργα τέχνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στο θέμα των θυρίδων, έκανε λόγο στο Mega για όπλο στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.

«Θυρίδες ανοίγονται και τώρα όταν γίνονται φορολογικοί ή άλλοι έλεγχοι, όλοι αυτοί οι έλεγχοι αποκτούν καλύτερο νομικό οπλοστάσιο διότι είναι σαφέστατος ο προσανατολισμός της κυβέρνησης να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και τη διαφθορά» τόνισε οπως αναφερει το iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...