Ποιοι θα πληρώσουν ακριβότερο ΕΝΦΙΑ!

ΕΝΦΙΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΙΚ :  ΜΕΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΟ 2016!                                                                 

Βαρύς ο πέλεκυς του ΕΝΦΙΑ,  πέφτει μέσα στον Αύγουστο για επτά εκατομμύρια  ιδιοκτήτες ακινήτων, με το υπουργείο Οικονομικών να στέλνει  τον λογαριασμό τις επόμενες ημέρες, στο Taxis. Τα στοιχεία του υπουργείου, δείχνουν πως μόνο το 10% των ιδιοκτητών θα κληθεί να πληρώσει αυξημένο φόρο, αλλά νέοι πίνακες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, φανερώνουν ποιοι θα κληθούν να σηκώσουν τον «σταυρό» του ΕΝΦΙΑ 2016.

Το μεγάλο βάρος πέφτει στην λεγόμενη  «μεσαία τάξη», δηλαδή τα περίπου 278.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία με συνολική αντικειμενική αξία, από 200.000 ευρώ  και πάνω.  Μαζί τους και οι μισές επιχειρήσεις της χώρας  περίπου 24. 200 νομικά πρόσωπα που θα δουν τον λογαριασμό να φουσκώνει! 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» που δημοσιεύει εσωτερικό πίνακα του υπουργείου Οικονομικών, με αποδέκτη τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποδεικνύεται ότι με τη φετινή εκκαθάριση του φόρου κατοχής ακινήτων, τα φορολογικά βάρη των πολλών μεταβιβάζονται στους λίγους μεσαίους!

Τα μέχρι τώρα στοιχεία, από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και του Ε9 προκύπτει ότι ο συνολικός φόρος που θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ο ίδιος με πέρυσι. Δηλαδή ο συνολικός λογαριασμός του φόρου, παραμένει κοντά στα  2,65 δις ευρώ με  βεβαιωμένο φόρο 3,2 δις ευρώ.

Στοιχεία πρώτων εκκαθαρίσεων ΕΝΦΙΑ

-Το 34 % (πάνω από 2,4 εκ)  θα πληρώσουν λιγότερο από πέρυσι

-Το 35 % (πάνω από 2,5 εκ.) θα πληρώσουν το ίδιο

-Το 21 % (πάνω από 1,5  εκ.) θα πληρώσουν  ελάχιστα παραπάνω (από 1 λεπτό έως 10 ευρώ).

-Το 5,8 % περίπου των φυσικών προσώπων (πάνω από 420,000) θα πληρώσει επιπλέον από 10-50 ευρώ.

Στοιχεία πρώτων εκκαθαρίσεων ΕΝΦΙΑ

-Το 3,8 % περίπου των πολιτών (πάνω από 270,000) θα πληρώσουν επιπλέον από 50 ευρώ και πάνω.

Κι αυτό, γιατί μέσω του συμπληρωματικού φόρου θα καταλογιστούν στους έχοντες τη μεγαλύτερη περιουσία, αλλά και στις επιχειρήσεις, φόροι 680 εκατ. ευρώ έναντι 575 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Τώρα για τον συμπληρωματικό φόρο προκύπτει πως μικρότερο φόρο, θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες  8,6 εκατ. κτισμάτων, λόγω μείωσης των αντικειμενικών   και του ότι δεν πληρώνουν οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων (μόνο για το 2016).

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...