Ποιο το «μυστικό» για να μην ξαναπάρεις ποτέ τα κιλά που έχασες

bb

Ποιο το «μυστικό» για να μην ξαναπάρεις ποτέ τα κιλά που έχασες

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 27/04/2016 – 23:11

Ποιο το «μυστικό» για να μην ξαναπάρεις ποτέ τα κιλά που έχασες

Μύρισε καλοκαίρι και το θερμόμετρο καθημερινά ολοένα και ανεβαίνει. Τελικό μας άγχος είναι να βγούμε στις παραλίες και να εντυπωσιάσουμε τα πλήθη με το υπέροχο μαγιό μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν μπει ή ξεκινούν ακόμα και τώρα την δίαιτα τους, αλλά και εκείνοι που έχουν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το ερώτημα είναι… πώς μπορούμε να σταθεροποιήσουμε τα κιλά μας; Πρέπει πάντα να βρισκόμαστε σε μια διαρκή δίαιτα;

Μία έρευνα έρχεται να αποκαλύψει ένα μυστικό για όσους θέλουν να κάνουν δίαιτα και να μην ξαναπάρουν τα χαμένα κιλά.

Δυστυχώς είναι γνωστό σε όλους και το επιβεβαιώνει και η έρευνα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν χάσει κιλά, κάποια στιγμή τα ξαναπαίρνουν ή εμπλέκονται σε έναν αέναο κύκλο απώλειας και ανάκτησης βάρους.

Ωστόσο αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης όσα περισσότερα κιλά χάσει κανείς στην αρχή, τόσο λιγότερο κινδυνεύει να «κυλήσει» ξανά στην παχυσαρκία!

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα ιστορικά περίπου 177.800 παχύσαρκων ατόμων και όπως φάνηκε όσοι είχαν κατορθώσει εξ αρχής να χάσουν το μεγαλύτερο βάρος, ήταν τελικά αυτοί που ήταν πιθανότερο να συνεχίσουν να αδυνατίζουν σε βάθος χρόνου. Σε διάστημα δύο ετών, από όσους είχαν χάσει αρχικά τα περισσότερα κιλά, μόνο το 19% πήραν ξανά πάνω από τα μισά χαμένα κιλά τους, ενώ από όσους είχαν χάσει τα λιγότερα κιλά στην αρχή, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό (το 40%) ξαναπήραν πάνω από τα μισά χαμένα κιλά τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζοάνα Χουάνγκ της φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk Inc, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στη Βοστώνη.      

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...