Πολιτικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα στη βουλή για τους πλειστηριασμούς

Πολιτικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα στη βουλή για τους πλειστηριασμούς

Τι είπαν Τσακαλώτος, Τζανακόπουλος, Κοντονής

Με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις τόσο για τους πλειστηριασμούς,αλλά και για την υπόθεση με τα εξοπλιστικά και τη συμφωνία με Σ. Αραβία συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο στη Βουλή υπο τον πρωθυπουργό.

Ήδη ο Νίκος Φίλης -που μετέχει στο όργανο- έχει κάνει γνωστές τις διαφωνίες του, ενώ μετά το πέρας της συνεδρίασης προχώρησαν σε δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και ως έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο διεξήχθη στη Βουλή με θέμα τους πλειστηριασμούς. Και συνέχισε διαβεβαιώνοντας ότι «η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί με βάση τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη». Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να έχουν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να προστατευθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια» .
 
Τζανακόλοπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε πλειστηριασμό σπίτι λαϊκής οικογένειας 
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία για τις λαϊκές τάξεις» ενώ για τα εμπορικά δάνεια δήλωσε ότι έχει θεσπιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Ταυτοχρόνως, ο κ. Τζανακόπουλος περιέγραψε τη διπλή ανάγκη, αφενός για βέλτιση λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αφετέρου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια για προστασία της λαϊκής κατοικίας. Η κυβέρνηση κατανοεί την αγωνία και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, κατέληξε επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική δέσμευση για απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Κοντονής: Αφορούσαν ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών
Από την πλευρά του υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, πως οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών και πολιτών που είχαν πάρεί δάνεια υψηλού κόστους. 
Ένα ακίνητο που πλειστηριάστηκε, είχε δάνειο 1.450.000 ελβετικά φράγκα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτοί που διαμαρτύρονταν εκείνη τη στιγμή κάτω από το γραφείο της συμβολαιογράφου, που διενεργούσε τον πλειστηριασμό προστάτευαν τον συγκεκριμένο κακοπληρωτη ο οποίος από τις πληροφορίες που έχουμε, εμπλέκεται και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Το ερώτημα είναι ποιους προστατεύουν όλοι αυτοί που κατά αυτής της διαδικασίας, που είναι διαφανής και υπό τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης και του κράτους. Την ίδια ώρα διενεργούνταν στο ειρηνοδικείο οι συνήθεις πλειστηριασμοί, οι δημοσιοι πλειστηριασμοί. Από τον κατάλογο που δώσαμε στη δημόσιο τητα δεν υπήρχε κανένα ακίνητο πρώτης κατοικίας το οποίο να αφορά δανειολήπτη. Δηλαδή έναν πολίτη και την Τράπεζα. Και τα ακίνητα αυτά είχαν ν; Κάνουν με οφειλές πάρα πολλών χιλιάδων ευρώ, έως και εκατομμυρίων. Επομένως τα επεισόδια που έγιναν ήταν απαράδεκτα, οι διαμαρτυρίες που έγιναν δεν έγιναν για τους πλειστηριασμούς που διενεργούνταν εκείνη την ώρα.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/311818-Politiko-symboylio-ypo-ton-Tsipra-ste-boyle-gia-toys-pleisteriasmoys ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...