Πουτζντεμόν: η Καταλονία θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της μέσα σε λίγες μέρες

Πουτζντεμόν: η Καταλονία θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της μέσα σε λίγες μέρες

Κάρλες
Ο αυτονομιστής ηγέτης της περιοχής Κάρλες Πουτζντεμόν στο BBC, δήλωσε ότι η Καταλονία θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της «μέσα σε λίγες ημέρες», αψηφώντας τη Μαδρίτη.

Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο BBC χθες Τρίτη, ο Πουτζντεμόν τόνισε πως η κυβέρνησή του θα «ενεργήσει στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης».

Ερωτηθείς τι θα κάνει εάν η ισπανική κυβέρνηση επέμβει και αναλάβει εκείνη τον έλεγχο της διακυβέρνησης της Καταλονίας, ο Πουτζντεμόν απάντησε ότι αυτό «θα ήταν ένα λάθος που θα άλλαζε τα πάντα».

Ο ηγέτης της Καταλονίας είχε διαμηνύσει ότι θα προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία ήδη την Κυριακή, όταν εκατομμύρια πολίτες, αψηφώντας την επέμβαση της ισπανικής αστυνομίας πήγαν να ψηφίσουν. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το 90% εξ όσων ψήφισαν τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Το δημοψήφισμα, που η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας κήρυξε παράνομο, έχει πυροδοτήσει την πιο σοβαρή πολιτική και συνταγματική κρίση στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303828-Poytzntemon-e-Katalonia-tha-anakeryxei-ten-anexartesia-tes-mesa-se-liges-meres ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...