Πριν το Πάσχα, η πρώτη δόση για το Επίδομα Παιδιού

Πριν το Πάσχα, η πρώτη δόση για το Επίδομα Παιδιού

Η πρώτη δόση του νέου ενιαίου «Επιδόματος Παιδιού» για το 2018 θα καταβληθεί πριν το Πάσχα, εντός των τελευταίων ημερών του Μαρτίου! Στόχος του ΟΠΕΚΑ είναι η πρώτη δόση του νέου ενιαίου «Επιδόματος Παιδιού» να καταβληθεί στις 29 Μαρτίου 2018. Όπως έχει γίνει γνωστό από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), το νέο ενιαίο «Επίδομα Παιδιού» καταβάλλεται από την πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το άρθρο 214 του ν. 4512/2018.

Ο προϋπολογισμός για την πληρωμή του επιδόματος παιδιού ύψους 585 εκατ. ευρώ από τον ΟΓΑ έχει δημοσιευτεί στην Διαύγεια από την 14η  Φεβρουαρίου 2018.  Με όλα τη «γραφειοκρατία» να έχει ολοκληρωθεί, αν δεν γίνει εφικτό να καταβληθεί στις 29 Μαρτίου, τότε η πρώτη δόση θα πληρωθεί  οπωσδήποτε στις 3 Απριλίου 2018.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι, είναι ότι ειδικά για την πρώτη δόση, δεν είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή Α21. Το νέο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται πλέον ανά 2μηνο, δηλαδή θα πληρώνεται σε 6 δόσεις εντός του έτους. Η διαδικασία υποβολής Α21 για το 2018 θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με ηλεκτρονική διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόστηκε για την διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος 2017.

Όπως έχει τονιστεί αρμοδίως, απαραίτητη προϋπόθεση για να καταβληθεί το νέο Επίδομα Παιδιού είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης. Συγκεκριμένα, ηλεκτρονική υποβολή Ε1, συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή Α21 και τέλος, οι αιτούντες  πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία 5ετία στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/325404-Prin-to-Pascha-e-prote-dose-gia-to-Epidoma-Paidioy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...