Προγνωστικά Κυριακής: Νίκη για Πόρτο, G/G στην Κομοτηνή

Στον απόηχο της διακοπής του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για το Κύπελλο μεσοβδόμαδα και της ματαίωσης του σημερινού αγώνα Ηρακλής – Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα η αγωνιστική δράση στη Superleague περιλαμβάνει σήμερα 4 αναμετρήσεις από τις οποίες ξεχωρίζει η βραδινή ανάμεσα στον Παναθηναϊκός και τον Ατρόμητο. Στην Αγγλία η μάχη για την κορυφή συνεχίζεται με Λέστερ, Τότεναμ και Άρσεναλ να έχουν τον πρώτο λόγο. Σήμερα αγωνίζεται εκτός έδρας Μάντσεστερ Γ. και Λίβερπουλ, ενώ στην Ισπανία τα φώτα πέφτουν στο σούπερ παιχνίδι ανάμεσα στη Βαλένθια και την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερωθείτε, μεταξύ άλλων, για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα και τη θεωρία του, όπως για παράδειγμα να μάθετε τι είναι το Draw No Bet!
Σκοράρουν αμφότεροι στην Κομοτηνή

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό προγνωστικό της ημέρας που είναι το Goal/Goal στην αναμέτρηση Πανθρακικός – ΠΑΟΚ σε απόδοση 2.05. Η χειρότερη εντός έδρας ομάδα της Σούπερλιγκ είναι ο Πανθρακικός, μετράει ρεκόρ 1-3-8 με γκολ 8-20. Δύο φορές άλλαξε ώρα η αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον ΠΑΟΚ, τελικά η «μπίλια» κάθισε στις 15:00. Μονόπλευρο το ενδιαφέρον, αφού οι Θρακιώτες έχουν το μυαλό ήδη στην επόμενη σεζόν που θα τους βρει στη Φούτμπολ Λιγκ. Έχασαν και απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη εβδομάδα με 2-4 εντός έδρας, σ’ ένα ματς όπου προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά τα κλασικά αμυντικά προβλήματα δεν τους επέτρεψαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Με κάθε πιθανό τρόπο δέχτηκε γκολ ο Πανθρακικός, που πλέον έχει χάσει τα κίνητρα του. Οριστικός είναι ο υποβιβασμός των γηπεδούχων, το μόνο που απομένει πλέον είναι η μαθηματική επιβεβαίωση. Με δεδομένο ότι οι Θρακιώτες παίζουν με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Ηρακλή και Παναθηναϊκό στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, δε θα αργήσει να μπει και επισήμως η «ταφόπλακα» στην παρουσία τους στη Σούπερλιγκ, η οποία είναι απογοητευτική και κανείς δεν μπορεί να πει ότι συνοδεύεται άδικα απ’ τον υποβιβασμό. Δε βρήκαν δίχτυα στις 7/9 τελευταίες αγωνιστικές (όλες μέσα στο 2016), σκόραραν μόλις τρία γκολ σ’ αυτό το σερί, διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας με 15 γκολ. Στο -10 πλέον απ’ τη γραμμή της σωτηρίας, όλα έχουν τελειώσει, χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Γιάννη Χατζηνικολάου: «Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να δώσουμε ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά για να δείξουν αν μπορούν να υπολογίζονται για του χρόνου». Επιστρέφουν οι Μεχία (ΜΕ 20/0), Ροτζέριο (ΕΠ 19/3) και Λαδάκης (ΜΕ 14/0). Μόνο αγωνιστικό δεν είναι το ρεπορτάζ για τον ΠΑΟΚ, που απ’ την Τετάρτη έχει «βγει μπροστά» στην προσπάθεια ανατροπής της ΕΠΟ. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του δικεφάλου, η διαιτησία του Ανδρέα Παππά στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ήταν η αιτία της εισβολής και των εκτεταμένων επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας του στο 85’, τα οποία, μάλιστα, δικαιολόγησε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, τονίζοντας: «Και γω θα έμπαινα στο γήπεδο»! Το ματς δεν τελείωσε ποτέ, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ επεσήμανε ότι οι ασπρόμαυροι δε θα «κατέβουν» στη ρεβάνς του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ανεξαρτήτως κόστους και τιμωρίας. Ωστόσο, τον πρόλαβε ο Υφυπουργός Κοντονής με την ματαίωση του Κυπέλλου.
Είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει «βαρύτατη» τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, ενώ να σημειωθεί ότι στον δικέφαλο επιβλήθηκε ήδη 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τον αναπτήρα στον Λαζαρίδη. Καταιγιστικές οι εξελίξεις σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, κυριαρχεί φοβερή ένταση σε όλα τα επίπεδα, με τον Σαββίδη να λέει «χοντρά» πράγματα (στα ρώσικα) εις βάρος των Μαρινάκη, και ΕΠΟ και σε ορισμένα ζητήματα να προκαλεί απορίες. Δεδομένη η προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος της ΕΠΟ απ’ τη συμμαχία Μελισσανίδη-Αλαφούζου-Σαββίδη, οι οποίοι συνομίλησαν την Παρασκευή (ο Σαββίδης μέσω Skype) για τις επόμενες ενέργειες τους. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ ήταν απλά κατώτερος του Ολυμπιακού την Τετάρτη, δεν κατάφερε να διαχειριστεί επιτυχώς το προβάδισμα που πήρε νωρίς και σ’ αυτό έχει ευθύνες και ο Τούντορ. Μόνο για τη διαιτησία μίλησε ο Κροάτης κόουτς, ωστόσο η μοναδική στιγμή που πραγματικά αδικήθηκε ο δικέφαλος ήταν η περιβόητη με τον Μακ (τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές) στο φινάλε. Με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ, κάτι που αν συμβεί θα θέσει εν αμφιβόλω την παρουσία του στα πλέι οφ. Στους 38 πόντους οι ασπρόμαυροι, προέρχονται απ’ την εντός έδρας δίκαιη νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης.
Παίρνει το «διπλό» η Μπράγκα

Συνεχίζουμε με ακόμα ένα δυνατό σημείο από τη σημερινή ημέρα που είναι το «Διπλό» της Πόρτο κόντρα στην Μπράγκα σε απόδοση 2.00. Επικρατώντας για δεύτερη φορά της Ζιλ Βιθέντε (3-0 εκτός και 2-0 εντός έδρας) η Πόρτο προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας μεσοβδόμαδα μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια. Εκεί θα αντιμετωπίσει την αποψινή αντίπαλό της Μπράγκα στις 22 Μαΐου. Στο πρωτάθλημα το συγκρότημα του Ζοζέ Πεσέιρο προέρχεται από τρεις σερί νίκες. Μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισε από την Αρούκα (2-1 εντός έδρας) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Μπενφίκα (2-1 εκτός έδρας), Μορεϊρένσε (3-2 εντός έδρας) και Μπελενένσες (2-1 εκτός έδρας), παραμένοντας στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Κόντρα στην τελευταία την προηγούμενη βδομάδα οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 9’ με τον Μπραχίμι, ενώ εννέα λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με το αυτογκόλ του Τονέλ. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα στο 60’ με τον Χουάντο. Τρεις νίκες πανηγύρισαν οι «δράκοι» στις ισάριθμες τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση.
Κρατάει η Χιχόν
Συνεχίζουμε με Ισπανία και την αναμέτρηση Σπόρτινγκ Χιχόν – Αθλέτικ Μπιλμπάο όπου επιλέγουμε το 1Χ σε απόδοση 2.08. Ισόπαλες οι τέσσερις τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις στο “Μολινόν” για την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ακόμα πνέουν μένεα στη Χιχόν για τη διαιτησία στο μεσοβδόμαδο ατυχές ματς του “Κάρμενες”, το οποίο διεύρυνε το αρνητικό σερί της ομάδας (0-3-3 στις τελευταίες έξι αγωνιστικές). Ο Αμπελάρδο ήταν έξω φρενών στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, έκανε λόγο για “σκάνδαλο” και για “μη σεβασμό σε μία ομάδα με το μέγεθος και την ιστορία της Χιχόν” και τιμωρήθηκε από την αρμόδια αρχή με δύο αγωνιστικές. Η Σπόρτινγκ διαμαρτύρεται για τον άδικο καταλογισμό πέναλτι υπέρ της Γρανάδας, αλλά και για τη λαθεμένη ακύρωση δικού της γκολ. Οι οπαδοί της Χιχόν έχουν αποφασίσει να εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την αντιμετώπιση από τη διαιτησία στο σημερινό ματς, κουνώντας όλοι λευκά μαντίλια στο πρώτο λεπτό του αγώνα. Μ’ αυτά και μ’ αυτά… οι γηπεδούχοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην προτελευταία θέση του πίνακα, στο -2 από τη γραμμή σωτηρίας. Στο 0-2-2 το σερί στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο μπακ Ίσμα Λόπεθ, ενώ θα απουσιάσει ο μέσος Νάτσο Κάσες (κανονικά επέστρεφε από τιμωρία, αλλά έπεσε θύμα τραυματισμού σε μεσοβδόμαδη προπόνηση). Ο Αμπελάρδο τόνισε ότι προσανατολίζεται στην παράταξη της ομάδας με επιθετικούς προσανατολισμούς.
Παίρνει το τρίποντο η Γιουνάιτεντ

Στην Premier League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει εκτός με τη Γουέστ Μπρομ και εμείς επιλέγουμε το «Διπλό» σε απόδοση 2.08. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να δώσει συνέχεια στην ανοδική πορεία της, καθώς έρχεται από μία τετράδα νικών για όλες τις διοργανώσεις. Σε επίπεδο Πρέμιερσιπ, οι “κόκκινοι διάβολοι” πέτυχαν τα κολλητά εντός έδρας τρίποντα επί των Άρσεναλ (3-2) και Γουότφορντ (1-0) και με σημερινή νίκη προσπερνούν εκ νέου τη Γουέστ Χαμ και “πιάνουν” στην 4η θέση του πίνακα τη Μάντσεστερ Σίτι (έχει ένα ματς λιγότερο). Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι το σύνολο του Φαν Χάαλ μετρά μόλις μία νίκη στα επτά τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (1-3-3).
Ο Φαν Χάαλ παρέταξε μία ενδεκάδα γεμάτη νιάτα στο ματς με τη Γουότφορντ, όμως σήμερα αναμένεται να επαναφέρει τον Ματέο Νταρμιάν στο δεξί άκρο της άμυνας. Αν ο Σμόλινγκ τελικά προστατευθεί (πιθανότατα θα δώσει το “παρών”), τότε θα ξαναδούμε στο κέντρο της άμυνας τον 18χρονο Φοσού-Μενσά. Παραμένει, επίσης, στην κορυφή της επίθεσης ο 18χρονος Μάρκους Ράσφορντ. Επιστροφή στη δράση για τον μέσο Κάρικ, που ξεκουράστηκε απέναντι στη Γουότφορντ. Μην ξεχνάμε, φυσικά, ότι την προσεχή Πέμπτη υπάρχει το πρώτο “ημίχρονο” των συναντήσεων με τη Λίβερπουλ για τους “16” του Γιουρόπα Λιγκ (στο “Άνφιλντ).
Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...