Προγνωστικά Παρασκευής: Συνέρχεται η Ντόρτμουντ, 2 σημεία από Euroleague

Μετά τη δράση μεσοβδόμαδα που κάλυψε το κενό των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων επιστρέφουμε στο καθιερωμένο τριήμερο που περιλαμβάνει σούπερ αναμετρήσεις για όλα τα πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα πλέον ο Ολυμπιακός κυνηγά τον ΠΑΟΚ, ενώ σε Αγγλία και Ισπανία φουντώνουν οι μάχες τις κορυφής. Σήμερα το κουπόνι μας είναι σχετικά μικρό για τα δεδομένα της ημέρας. Ωστόσο βρίσκουμε το μεγάλο παιχνίδι Φιορεντίνα – Γιουβέντους (διαβάστε εδώ την ανάλυση του αγώνα) για τη Serie A, ενώ στην Bundesliga η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Χόφενχαϊμ. Για τη Football League η αυλαία της η 7η αγωνιστική περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις εκ των οποίων η μία είναι αυτή ανάμεσα στον πρωτοπόρο του Βορείου Ομίλου Ηρακλή κόντρα στον Εθνικό Σερρών.
Ξεσπά η Ντόρτμουντ, επιλογή με χάντικαπ
Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά στοιχήματος με τον αγώνα της Ντόρτμουντ κόντρα στην Χόφενχαϊμ όπου επιλέγουμε το -1 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.95. Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Ντόρτμουντ με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Ντόρτμουντ κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα. Στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Μπουντεσλίγκα βρίσκεται μετά από 13 αγωνιστικές η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η αμυντική δυσλειτουργία φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το γεγονός πως μέχρι στιγμής οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και οχτώ ήττες έχοντας συλλέξει μόλις έντεκα βαθμούς, αποχαιρετώντας πρόωρα τα όνειρα για κατάκτηση του τίτλου. Στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές της εγχώριας διοργάνωσης το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ έχει σημειώσει μία νίκη κόντρα στη Γκλάντμπαχ (1-0 εντός έδρας), μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Πάντερμπορν (2-2 εκτός έδρας), ενώ γνώρισε τρεις ήττες από τις Ανόβερο (1-0 εντός έδρας), Μπάγερν Μονάχου (2-1 εκτός έδρας) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-0 εκτός έδρας). Ο Ματς Χούμελς ενδέχεται να πάρει τη θέση του Ματίας Γκίντερ στο κέντρο της αμυντικής γραμμής, καθώς επιστρέφει από τον τραυματισμό που είχε υποστεί. Για μία θέση στο πλάι του Σβεν Μπέντερ ανταγωνίζονται οι Σεμπάστιαν Κελ και Ιλκάι Γκουντογκάν. Τον τραυματία Μάρκο Ρόις αναμένεται να αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο του κέντρου ο Κέβιν Γκροσκρόιτς. Στηρίζουμε τους γηπεδούχους καθώς θεωρούμε πως ήρθε η ώρα για αντεπίθεση διαρκείας, η οποία θα τους φέρει και πάλι στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας.
Over 2.5 στο Βέστερλο – Μπέβερεν
Από το Βέλγιο έχουμε επιλέξει να πάμε με το Over 2.5 στον αγώνα Βέστερλο – Μπέβερεν σε απόδοση 2.00. Συνεχίζει να απογοητεύει η Βέστερλο, που προέρχεται από ακόμη μια ήττα. Έχασε εντός έδρας 3-2 απ’ τη Σαρλερουά την περασμένη αγωνιστική, στην τέταρτη ήττα των τελευταίων πέντε αγωνιστικών και έκτη συνολικά. Στις τελευταίες 8 αγωνιστικές οι γηπεδούχοι επικράτησαν μόλις μια φορά, στις 25 Οκτωβρίου με 2-1 επί της Κορτράικ. Έκτοτε πήραν μόλις έναν πόντο σε πέντε παιχνίδια, απόρροια κυρίως των πολλών και σημαντικών απουσιών που τους έχουν «χτυπήσει». Από την άλλη πλευρά, τεράστια «ανάσα» για την Μπέβερεν την περασμένη αγωνιστική αποτέλεσε η επικράτησή της με 2-1 επί της Μουσκρόν, που σήμανε και την επιστροφή της στις νίκες. Έπειτα από δύο σερί ήττες με μεγάλα σκορ (3-0 από Λόκερεν και 4-2 από Κλαμπ Μπριζ), οι φιλοξενούμενοι χρειάζονταν οπωσδήποτε τη νίκη την περασμένη εβδομάδα, τελικά την πήραν έστω και πολύ δύσκολα. Είδαν τον αντίπαλο να προηγείται στο 40’, είχε κακή απόδοση σε όλο το πρώτο μέρος. Βελτιώθηκε πολύ στο δεύτερο 45λεπτο, ισοφάρισε στο 52’, ήταν η ομάδα που έψαχνε το δεύτερο γκολ, το βρήκε στο 89’ έπειτα από λάθος της αντίπαλης άμυνας.
Παίρνει το τρίποντο η Μπέτις
Κλείνουμε με το κουπόνι ποδοσφαίρου και τον «Άσσο» της Μπέτις κόντρα στην Αλμερία σε απόδοση 2.02. Το παιχνίδι διεξάγεται στο πλαίσιο της φάσης των 32 του κυπέλλου Ισπανίας. Τα παιχνίδια είναι διπλά, καθώς ακολουθούν επαναληπτικοί στις έδρες των φιλοξενούμενων. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Η άμεση επιστροφή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν αποτελεί…αυτοσκοπό για την Μπέτις στη φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα το Κόπα ντελ Ρέι να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Οι Σεβιγιάνοι βρίσκονται μεν εντός της ζώνης των πλέι οφ στη Σεγούντα (5οι με 24 βαθμούς σε 15 ματς), όμως παρουσιάζουν πορεία σκαμπανεβασμάτων στο φετινό πρωτάθλημα, στοιχείο που προκαλεί… εκνευρισμό στους οπαδούς. Μάλιστα, ο κόουτς Βελάσκεθ αποτέλεσε παρελθόν πριν από λίγο καιρό και την ομάδα προπονεί αυτή τη στιγμή ο Χουάν Μερίνο του συγκροτήματος Νέων. Στο 2-1-2 το σερί στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, στο 5-2-2 το φετινό εντός έδρας σερί σε όλες τις διοργανώσεις. Στο Κόπα Ντελ Ρέι η Μπέτις έχει αποκλείσει ήδη τις Γιαγκοστέρα (2-0) και Λούγκο (στα πέναλτι, 0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση), αμφότερες εντός έδρας.
Επιστρέφει στις νίκες ο Ολυμπιακός, 2 σημεία από Euroleague
Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου πέφτει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής των ομίλων. Μετά την ήττα χθες του Παναθηναϊκού στην Τουρκία κόντρα στη Φενέρ, σειρά παίρνει σήμερα ο πρώτος και αδιάφορος Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Νεπτούνας. Η Νεπτούνας κάνει πολύ «τίμια» προσπάθεια για να προκριθεί στην πρώτη της εμφάνιση στη σημαντικότερη διοργάνωση και έχει ακόμα ελπίδες. Ο Ολυμπιακός έρχεται από τη συντριβή στην Βιτόρια και αναμένεται η αντίδραση του. Η Νεπτούνας έχει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στα εκτός από τα εντός της έδρας παιχνίδια. Εντός έχει ρεκόρ 3-1 και μοναδική ήττα από τον Ολυμπιακό στην παράταση ενώ εκτός έχει 0-3 με μέση διαφορά ηττών 21 πόντους. Υπό αυτές τις συνθήκες λογικό φαίνεται το χάντικαπ των 17.5 που προσφέρεται στον αγώνα. Επιστρέφει ο Λοτζέσκι αλλά είναι άγνωστο το πόσο θα αγωνιστεί. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει τρία παιχνίδια στην έδρα του τα οποία έχει νικήσει όμως μεγάλη διαφορά έκανε μόνο με την Γαλατασαράι (93-66). Στα άλλα δύο δυσκολεύθηκε να επικρατήσει των Λαμποράλ και Βαλένθια. Θέμα όρεξης των «ερυθρολεύκων» είναι η διαφορά στον αποψινό αγώνα. Όσον αφορά το Under/Over, αν η Νεπτούνας εμφανιστεί ανταγωνιστική για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε ένα Over στο live ίσως είναι η σοφή επιλογή.
Over 155 πόντοι στην Τουρκία
Στον αγώνα Γαλατασαράι – Λαμποράλ Κούτσα επιλέγουμε το Over 155 πόντους σε απόδοση 1.90. Στον πρώτο γύρο στην Βιτόρια Λαμποράλ και Γαλατασαράι είχαν παρουσιάσει σπουδαίο θέαμα με τη Λαμποράλ να επικρατεί στο τέλος 91-90. Απόψε στην Κωνσταντινούπολη οι δύο ομάδες παίζουν για την επιβίωσή τους στην διοργάνωση.
Η Γαλατασαράι θέλει νίκη και διαφορά δύο πόντων για να πάρει πλεονέκτημα επί των Βάσκων σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν καταφέρει και νικήσει απόψε τότε πάει επόμενη εβδομάδα στη Λιθουανία να αντιμετωπίσει τη Νεπτούνας όπου με νίκη θα καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή της. Η Λαμποράλ είναι ανεβασμένη. Ο τερματισμός της συνεργασίας με τον κόουτς Κρέσπι έκανε καλό στην ομάδα στον τομέα της ψυχολογίας και η δουλειά συνεχίζεται με τον πρώην βοηθό προπονητή Ναβάρο. Με νίκη κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης και έπειτα θα χρειάζεται μία νίκη εντός με την Βαλένθια για να προκριθεί οριστικά. Με νικητή δεν ασχολούμαστε γιατί η κρισιμότητα του αγώνα δημιουργεί περίεγες καταστάσεις. Σε περίπτωση που δούμε κατά την διάρκεια του αγώνα μία ομάδα να παίρνει διαφορά θα είναι καλή επιλογή το χάντικαπ της ομάδας που κυνηγάει στο σκορ. Επιλογή από τον αγώνα το Over 155. Η Γαλατασαράι ουσιαστικά παίζει με ένα μόνο ψηλό τον Γκονλούμ ο οποίος δεν είναι και ο πιο κλασικός ψηλός που υπάρχει αφού κινείται μέσα και έξω από τη ρακέτα. Τζαβάι και Βουγιούκας δεν υπάρχουν στο παρκέ και ο Αταμάν δεν τους εμπιστεύεται. Ο Αλντεμίρ αποχαιρέτησε και βρίσκεται στις ΗΠΑ. Από την άλλη η Λαμποράλ δεν έχει τον Χάμιλτον. Γενικά όταν υπάρχει έλλειψη ψηλών οι ομάδες πάνε σε πιο γρήγορο ρυθμό αφού οι ψηλοί είναι συνήθως αργοί και καθυστερούν στις επιθέσεις. Επίσης χωρίς ψηλούς οι αιφνιδιασμοί είναι πιο συχνοί. Αυτός είναι ο λόγος που η Γαλατασαράι έχει εμφανίσει στα πέντε τελευταία παιχνίδια μεγάλα σκορ. 85-74 ηττήθηκε από την Ούλκερ, 82-82 με τον Ερυθρό Αστέρα (110-103 μετά από δύο παρατάσεις), νίκησε 100-94 την Μπεσίκτας, 78-71 ηττήθηκε στην Βαλένθια και 85-77 ηττήθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ. Παρόμοια συμπεριφορά και από τη Λαμποράλ με 89-70 επί του Ολυμπιακού, 84-74 επί της Κανάριας, 83-82 ήττα από Μπανταλόνα και ήττα 80-79 από Νεπτούνας. Επιλογή λοιπόν το Over 155.
Κρατάει το χάντικαπ η Τσεντεβίτα
Κλείνουμε με το +20.5 της Τσεντεβίτα κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚ Μόσχας σε απόδοση 1.90. Ό,τι θέλει κάνει η ΤΣΣΚΑ στον όμιλο Β. Βρίσκεται στην πρώτη θέση με 7-0 και έχει νικήσει εύκολα μέχρι σήμερα τις καλές ομάδες του ομίλου Μάλαγα, Άλμπα, Μακάμπι ενώ έχει δυσκολευθεί στις έδρες των Τσεντεβίτα και Λιμόζ. Η Τσεντεβίτα έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης αφού από χθες βράδυ έχει ισάριθμες νίκες με τη Λιμόζ και απέχει μία νίκη από την Άλμπα που ηττήθηκε χθες βράδυ στο Τελ Αβίβ 95-89 από τη Μακάμπι. Το αγκάθι στην προσπάθεια της Τσεντεβίτα είναι το 67-80 που υπέστη εντός από την Άλμπα πριν από τρεις αγωνιστικές. Αν και αδιάφορη η ΤΣΣΚΑ έχει διαλύσει κάθε αντίπαλο τις τελευταίες εβδομάδες σε Euroleague και VTB. Λείπει ο Τεόντοσιτς όμως το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη έχει φορμαριστεί. Μόνο από μεγάλη αδιαφορία μπορεί να συναντήσει δυσκολίες από κάποια ομάδα του ομίλου Β. Σε αυτή την αδιαφορία ποντάρει απόψε η Τσεντεβίτα που είναι επίσης σε εξαιρετική φόρμα. Ο Ρέπεσα και οι παίχτες του ταξίδεψαν στη Μόσχα γνωρίζοντας ότι θα ηττηθούν οπότε θα παίξουν χωρίς άγχος για το καλύτερο. Αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα στο +20.5 της Τσεντεβίτα όχι γιατί έχει κάποια συγκεκριμένη λογική αλλά επειδή η ΤΣΣΚΑ με όλους τους προπονητές της τα τελευταία χρόνια επιλέγει να διαλύσει τις καλές ομάδες για να δώσει ένα μήνυμα ενώ με τις πιο αδύναμες παίζει πιο χαλαρά αφού δεν πρόκειται ποτέ να ηττηθεί. Επιλογή λοιπόν με ρίσκο η Τσεντεβίτα +20.5.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...