Προγνωστικά Στοιχήματος: Η… ώρα της Νίκης Βόλου, «καθαρή» νίκη για Μπάρτσα

Μία ακόμη Κυριακή γεμάτη ποδόσφαιρο έχουμε μπροστά μας. Το πολύ σπουδαίο ματς μπορεί να απουσιάζει, ωστόσο η δράση σε όλα τα πρωταθλήματα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και στο κουπόνι υπάρχουν παιχνίδια που παρουσιάζουν μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Μετά από καιρό, το πρόγραμμα είναι «πλούσιο» και στην Ελλάδα, καθώς διεξάγονται πέντε αναμετρήσεις για τη Σούπερλιγκ και άλλες εννέα για τη Φούτμπολ Λιγκ.
Μπορεί το αποτέλεσμα η Νίκη Βόλου
Ξεκινάμε με Προγνωστικά Superleague και τον αγώνα Πανιώνιος – Νίκη Βόλου, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +1 γκολ της Νίκης Βόλου σε απόδοση 2.15 (το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Ν. Βόλου ή ισοπαλίας, αν η Νίκη Βόλου ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 14η θέση της κατάταξης και θέλουν να επιστρέψουν στα «τρίποντα» εναντίον της Νίκης Βόλου, προκειμένου να αποκτήσουν απόσταση απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού, με δεδομένο ότι ο Λεβαδειακός χθες δεν κέρδισε (0-0 με Παναιτωλικό). Η τελευταία νίκη, βέβαια, για τους κυανέρυθρους σημειώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Έκτοτε ακολούθησαν έξι αγωνιστικές με τέσσερις ήττες και μόλις δύο ισοπαλίες, αποτελέσματα που συνοδεύτηκαν ως επί τω πλείστον από μέτριες εμφανίσεις.
Από την άλλη, από πολύ νωρίς επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις η Νίκη Βόλου περί των τεράστιων αγωνιστικών αδυναμιών και των αυξημένων πιθανοτήτων να αποτελέσει μια εκ των τεσσάρων ομάδων που θα υποβιβαστούν. Οι Θεσσαλοί είναι φανερό ότι δε διαθέτουν την απαιτούμενη ποιότητα για την κατηγορία, τα κενά τους είναι εξόφθαλμα σε όλες τις γραμμές, ειδικά όμως στην άμυνα, εκεί όπου άλλωστε «φαίνονται» περισσότερο. Η διακοπή, βέβαια, έδωσε την ευκαιρία στον Παναγιώτη Τζαναβάρα να δουλέψει με τους παίκτες του έπειτα απ’ την… τεσσάρα απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Καμία από τις δύο ομάδες δε βρισκόταν σε καλή κατάσταση πριν από τη διακοπή, ωστόσο θεωρούμε ότι η Νίκη Βόλου μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς σήμερα στη Νέα Σμύρνη και, γιατί όχι, να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Στηρίζουμε Μπαρτσελόνα
Περνάμε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και το παιχνίδι Βαλένθια – Μπαρτσελόνα, στο οποίο θα πάμε με το Χάντικαπ -1 γκολ της Μπαρτσελόνα σε απόδοση 1.90 (το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Μπαρτσελόνα με 2 γκολ διαφορά και πάνω, αν η Μπαρτσελόνα κερδίσει με 1 γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Οι «νυχτερίδες» προέρχονται για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα από ζευγάρι αγώνων χωρίς νίκη, αφού η εντός έδρας ισοπαλία με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-0) έδωσε τη σκυτάλη στην εκτός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τη Λεβάντε. Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτό το μίνι αρνητικό σερί δεν αναιρεί την εξαιρετική εικόνα τους στο σύνολο του φετινού πρωταθλήματος, με τους 24 βαθμούς να τους φέρνουν εντός της ζώνης του Τσάμπιονς Λιγκ, στο -4 από τη σημερινή τους αντίπαλο (δείτε αναλυτικά τη Βαθμολογία Ισπανίας).
Η Μπαρτσελόνα, από την πλευρά της, δείχνει ότι βρίσκει για τα καλά τα πατήματά της. Οι «μπλαουγκράνα» προέρχονται από ένα ζευγάρι πειστικών εμφανίσεων, καθώς το εμφατικό 5-1 επί της Σεβίλλης του περασμένου Σαββάτου έδωσε τη σκυτάλη στο εντυπωσιακό 0-4 επί του ΑΠΟΕΛ. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αμφότερα τα ματς ήταν ο Λίο Μέσι, με τον Αργεντινό «μάγο» να πετυχαίνει δύο «χατ-τρικ», τα οποία του χάρισαν δύο νέα ρεκόρ στο παλμαρέ του. Αρχικά μετατράπηκε στον αρχισκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν και στη συνέχεια έλαβε τον ίδιο τίτλο σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε περίπτωση σημερινού διπλού (η παράδοση τους ευνοεί) οι Καταλανοί πλησιάζουν εκ νέου στο -2 την πρωτοπόρο Ρεάλ, που πέρασε χθες αλώβητη από το «Ροσαλέδα».
Νίκη για Βόλφσμπουργκ
Επόμενη επιλογή από την Μπουντεσλίγκα, ο «άσσος» σε απόδοση 2.03 στον αγώνα Βόλφσμπουργκ – Γκλάντμπαχ. Την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ έχασε η Βόλφσμπουργκ την Πέμπτη. Το συγκρότημα του Ντίτερ Χέκινγκ γνώρισε την ήττα από την Έβερτον στην έδρα της (2-0), παραμένοντας στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου με επτά βαθμούς. Στο πρωτάθλημα, τώρα, την προηγούμενη εβδομάδα διακόπηκε το νικηφόρο σερί της που διαρκούσε επτά αγωνιστικές. Μετά τις νίκες της επί των Βέρντερ Βρέμης (2-1 εντός έδρας), Άουγκσμπουργκ (1-0 εντός έδρας), Φράιμπουργκ (2-1 εκτός έδρας), Μάιντς (3-0 εντός έδρας), Στουτγκάρδη (4-0 εκτός έδρας) και Αμβούργου (2-0 εντός έδρας), οι «λύκοι» γνώρισαν την ήττα στην έδρα της Σάλκε με 3-2, παραμένοντας, όμως, στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Επιπλέον, στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς τους για την Μπουντεσλίγκα, έχουν πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την έδρα της Βιγιαρεάλ η Γκλάντμπαχ (2-2), από την άλλη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, και πλέον έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά την πρωτιά στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα, μετράει δύο σερί ήττες, από τις Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-0 εκτός έδρας) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης (3-1 εντός έδρας), οι οποίες είναι και οι μοναδικές της μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.
«Τρίποντο» η Μπορντό
Για το γαλλικό πρωτάθλημα, η Μπορντό υποδέχεται η Λιλ και θα πάμε με τον «άσσο» σε απόδοση 2.27. Δέκα σερί παιχνίδια αήττητοι στο γήπεδο τους παραμένουν οι «Γιρονδίνοι», ενώ η Λιλ ψάχνει τη νίκη στο πρωτάθλημα στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Έχει κάνει βήματα προόδου φέτος η Μπορντό, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Μαρσέιγ. Είχε τις ευκαιρίες της, αλλά είχε και πολλά αμυντικά κενά, κάτι που πλήρωσε. Σήμερα δίνει ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, αλλά στην έδρα της είναι ιδιαίτερα δυνατή και μπορεί να πάρει το «τρίποντο». Άλλωστε, έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία νίκη της Λιλ στο πρωτάθλημα, την έχει πάρει η κατηφόρα και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να σταματήσει αυτό. Τουλάχιστον, την Πέμπτη στο παγωμένο Κράσνονταρ, έβγαλε μια πρώτη αντίδραση, πήρε την ισοπαλία για το Γιουρόπα Λιγκ και έχει ενδιαφέρον σήμερα, να δούμε αν έχει τις αντοχές για να χτυπήσει το παιχνίδι στην έδρα της Μπορντό. Υπάρχουν, βέβαια, και διάφορα αγωνιστικά προβλήματα, αφού τιμωρημένοι είναι οι Κορσιά, Μπεριά, Σουαρέ, ενώ νοκ άουτ λόγω τραυματισμού έχουν μείνει οι Κιερ και Λόπες.
«Περνάει» από την Κατερίνη ο Ολυμπιακός Βόλου
Συνεχίζουμε με Football League και τον αγώνα Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου, με την επιλογή μας να είναι το «διπλό» σε απόδοση 1.92. Οι Κατερινιώτες δεν έχουν ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα, αφού σε πέντε αγωνιστικές έχουν κερδίσει μόλις μια φορά, πήραν μια ισοπαλία και ηττήθηκαν σε τρία ματς. Προέρχονται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες από Λάρισα και Λαμία, στις οποίες δέχτηκαν συνολικά 5 γκολ χωρίς να σκοράρουν. Σημαντικές εξελίξεις συνέβησαν στο διάστημα της διακοπής στον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Νίκος Παντέλης ενημέρωσε τη διοίκηση ότι ένα προσωπικό πρόβλημα (θέμα υγείας συγγενικού του προσώπου) τον αναγκάζει να βρίσκεται στην Αθήνα και ως εκ τούτου θεώρησε έντιμο να αποχωρήσει. Αντικαταστάτης του ο Γιώργος Κούτσης, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στον Ηρακλή Ψαχνών, απ’ όπου αποχώρησε στις αρχές Νοεμβρίου. Εδώ και περίπου 10 ημέρες πρόλαβε να δουλέψει με τους νέους του παίκτες ο Έλληνας κόουτς, που δήλωσε: «Πρέπει να ομολογήσω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό. Θα πρέπει οι παίκτες να συνεργαστούν, να πιστέψουν στους εαυτούς τους, για να υλοποιήσουμε τον στόχο. Έχω δει αρκετά παιχνίδια της ομάδας. Πρέπει να πω ότι ο κ. Παντέλης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά».
Επιλογή η Μπολόνια
Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με Μπάσκετ και τον αγώνα για το πρωτάθλημα της Ιταλίας, Μπολόνια – Ρέτζιο Εμίλια, στον οποία θα πάμε με το χάντικαπ +4.5 πόντων της Μπολόνια σε απόδοση 1.83. Η Μπολόνια προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο που να πλησιάσει λίγο την παλιά ομάδα του συλλόγου που ήταν σπουδαία σε Ιταλία και Euroleague. Οι προσπάθειες αυτές έχουν αποτύχει και η Μπολόνια συνηθίζει να κυκλοφορεί στις θέσεις κάτω από την όγδοη χωρίς στόχους ως επί το πλείστον. Φέτος έχει κάνει σχετικά καλή αρχή αλλά έχει την τιμωρία των -2 βαθμών από την ομοσπονδία γι’ αυτό και βρίσκεται οριακά πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Στις δύο τελευταίες της ήττες, από Βενέτσια και Μπριντιζι, έπαθε μπλακ-άουτ ξαφνικά ενώ φαινόταν ότι μπορεί να πάρει τη νίκη. Η Ρέτζιο Εμίλια είναι στην κορυφή, κάτι που κανείς δεν περίμενε αφού είχε και τραυματισμούς από την αρχή της περιόδου. Έχει συγχρόνως και το Eurocup στο οποίο θέλει να προχωρήσει. Το γεγονός ότι το Eurocup είναι ένας σοβαρός στόχος της Εμίλια φάνηκε στο πάθος που έδειξαν οι παίχτες της στον αγώνα με την Παρί.
Σήμερα δίνεται πλεονέκτημα 4.5 πόντων στην Μπολόνια. Φυσικά είναι καλύτερη ομάδα η Εμίλια αλλά το +4.5 είναι σχετικά μεγάλο λόγω της θέσης της Εμίλια στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Μπολόνια είναι σε θέση να νικήσει τον αγώνα σήμερα αφού το σύνολο της Εμίλια θα έχει το μυαλό του και στον αγώνα του Εurocup στο Στρασβούργο όπου αντιμετωπίζουν την αδιάφορη γαλλική ομάδα. Η Μπολόνια θα τα πάει καλά αρκεί να μην πάθει το μπλακ-άουτ που έπαθε με τις Βενέτσια και Μπρίντιζι. Επιλογή η Μπολόνια +4.5 και λίγο ακόμα ρίσκο με την επιλογή της νίκης της Μπολόνια.
Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...