Προδομένη αισθάνεται η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Προδομένη αισθάνεται η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Έκπληκτος είναι ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ με τις αντιδράσεις Ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτες. Ο κ. Τσελίκ ανέφερε νωρίτερα ότι “η Άγκυρα αισθάνεται προδομένη από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν δηλώσει ότι πρέπει να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας στο μπλοκ, ωστόσο η Τουρκία εξακολουθεί να ελπίζει ότι τελικά θα ενταχθεί στην Ένωση”.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν πρέπει να ενταχθεί στην Ε.Ε. και οι ενταξιακές συνομιλίες πρέπει να τερματιστούν. Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία προοπτική στο «άμεσο μέλλον» για ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Τσελίκ δήλωσε ιδιαίτερα έκπληκτος από την τοποθέτηση Γιούνκερ και αναρωτήθηκε τι έχει κάνει ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη βελτίωση των σχέσεων. “Μας προκάλεσε έκπληξη ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ”, τόνισε ο Τούρκος υπουργός. “Τι έχει κάνει ο κ. Γιούνκερ, σε ποια γιγαντιαία βήματα έχει προχωρήσει για να βρει λύσεις να φέρει πιο κοντά την Ε.Ε. και την Τουρκία; Αυτή είναι η ερώτησή μου”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είμαστε όντως απογοητευμένοι από τη Μέρκελ και κάποιους άλλους στην Ε.Ε. διότι σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους στην ιστορία μας μείναμε μόνοι μας από τους φίλους και τους συμμάχους μας”, επισήμανε, ενώ σε ερώτηση αν η Τουρκία αισθάνεται προδομένη, απάντησε: “Ναι”.

Για να τερματιστούν και επίσημα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στο μπλοκ θα χρειαστεί η ομόφωνη στάση των κρατών-μελών, η οποία δεν υφίσταται, αν και η στήριξη της πλειοψηφίας αρκεί για την αναστολή τους.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301187-Prodomene-aisthanetai-e-Toyrkia-apo-ten-Eyropaike-Enose ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...