Προς αύξηση χρηματοδότησης στην ελληνική αγορά η BSTDB

Προς αύξηση χρηματοδότησης στην ελληνική αγορά η BSTDB

Να εντείνει τις προσπάθειές της για ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση ιδιωτικών έργων καθώς και για παροχή χρηματοδοτήσεων προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προς ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον βασικό κορμό της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αναπληρωτής Διοικητής της Τράπεζας, Ηλίας Ξανθάκος, κατά τη συμμετοχή του, στην 20η ετήσια Σύνοδο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (BSTDB).

Στην ομιλία του ο κ. Ξανθάκος περιέγραψε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την ικανοποίηση της Ελλάδας για την ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

Ήταν η  20η ετήσια Σύνοδος των Διοικητών (Governors) της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (BSTDB) πραγματοποιήθηκε στο Σότσι της Ρωσίας (στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου) την 1η Ιουλίου 2018.

Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος της BSTDB μαζί άλλες 10 χώρες (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία) και ένας από τους ισχυρότερους μετόχους μαζί με την Τουρκία και τη Ρωσία. Στην Σύνοδο συζητήθηκε ο απολογισμός της Τράπεζας του έτους 2017 και οι προοπτικές περαιτέρω αύξησης των ετήσιων επενδύσεων στις χώρες-μέλη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/336278-Pros-ayxese-chrematodoteses-sten-ellenike-agora-e-BSTDB ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...