Προς ψήφιση τέσσερα νομοσχέδια πριν το κλείσιμο της Βουλής

bb
Προς ψήφιση τέσσερα νομοσχέδια πριν το κλείσιμο της Βουλής
Με δύο συνεδριάσεις πρωί – απόγευμα ολοκληρώνεται αύριο σε Α’ ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις τράπεζες και αφού προηγηθεί η συζήτησή του σε Β’ ανάγνωση την Παρασκευή, αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.
Αύριο, επίσης, αρχίζει η συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο ενώ μέχρι το κλείσιμο της Βουλής, περίπου στις 9 Μαΐου, ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών, αναμένεται να κατατεθούν και να ψηφιστούν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι άρσεις ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις οποίες κοινοβουλευτικοί κύκλοι τόνισαν ότι «η Βουλή ούτε ιδιαίτερο ζήλο επιδεικνύει, ούτε αδιαφορία» και απέρριψαν κατηγορηματικά «εκλογική σκοπιμότητα σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τη συζήτησή τους».

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι αρνήθηκαν ότι υπάρχει καθυστέρηση, υποστηρίζοντας ότι η δικογραφία είναι πολυσέλιδη, αφορά πολλά άτομα και θέλει τον χρόνο της.

Σε ότι αφορά την παρουσία ή μη των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας τους, υποστήριξαν ότι αρμόδια να αποφασίσει είναι η εισαγγελία των φυλακών και πρόσθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν τους εγκριθεί η άδεια, που οι ίδιοι έχουν ζητήσει για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από το βήμα της Βουλής, τότε θα ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις που έχουν ήδη δώσει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...