Προχωρά το σχέδιο για πρωτάθλημα 20 και μετά 12 ομάδων ο Βασιλειάδης!

Προχωρά το σχέδιο για πρωτάθλημα 20 και μετά 12 ομάδων ο Βασιλειάδης!

 

Συναντήσεις με τον ισχυρό άνδρα του Ατρομήτου Γιώργο Σπανό και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού Μάκη Μπελεβώνη είχε στο γραφείο του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προκειμένου να τους παρουσιάσει το πλάνο του για μια Super League η οποία τη νέα σεζόν θα αριθμεί 20 ομάδες!

Πρόθεση του υφυπουργού, όπως τους τόνισε, είναι η ιδέα να υλοποιηθεί άμεσα, από το προσεχές κιόλας πρωτάθλημα, ώστε να γίνει η μετάβαση σε μια Super League 12 ομάδων την μεθεπόμενη σεζόν (2019-20).

Μάλιστα, ο Βασιλειάδης μετέφερε στους δύο παράγοντες ότι έχει το πράσινο φως για να προχωρήσει και από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός παρουσίασε ένα σχέδιο με 20 ομάδες, που θα είναι χωρισμένες σε 5 γκρουπ δυναμικότητας. Σε αυτές τις 20 ομάδες θα είναι και η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς που θα… σωθούν, καθώς και η Παναχαϊκή και ο Κισσαμικός που θα είναι σα ν’ ανέβηκαν κατηγορία! Και αυτό κόντρα στις προκηρύξεις των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων και με ειδική νομοθετική ρύθμιση κατόπιν συμφωνίας!

Τα 5 γκρουπ δυναμικότητας θα έχουν 4 ομάδες το καθένα και θα γίνει μια κλήρωση από την οποία θα προκύψουν 2 όμιλοι των 10 ομάδων! Οι 5 πρώτοι των 2 ομίλων θα αγωνιστούν στο τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την έξοδο στην Ευρώπη και οι 5 τελευταίοι των 2 ομίλων θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού!

Ερωτηματικό παραμένει το πόσοι θα πέσουν τελικά κι αν θα υπάρξει άνοδος ομάδας ή ομάδων από τη Football League, όπως και με τι βαθμολογία θα γίνεται η μετάβαση από την πρώτη στη δεύτερη φάση.

Όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης στους δύο παράγοντες που συνάντησε την Τρίτη, το πρότζεκτ αυτό θα το φέρει στην Super League μέσω της ΕΠΟ, ώστε οι ΠΑΕ του συνεταιρισμού να το συζητήσουν και να κάνουν προτάσεις για τυχόν βελτιώσεις που θα κρίνουν ότι πρέπει να γίνουν!

Στο όλο σχέδιο σημαίνοντα ρόλο έχει και η ΕΡΤ! Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού στους συνομιλητές του, το κρατικό κανάλι και η Nova είναι σε συνεννόηση όλο αυτό το διάστημα και σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια κεντρική διαχείριση με δύο τηλεοπτικούς παρόχους, για 3+2 χρόνια, που θα αποφέρει περί τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως για την κάθε ομάδα (με εξαίρεση φυσικά τους μεγάλους).

Αυτά τα χρήματα, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, δεν θα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών!

Επίσης, πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού είναι να θεσπίσει κανόνες ελέγχου για τα λεφτά αυτά, ώστε να ελέγχει ότι πάνε εκεί που πρέπει.

Βάσει της αθλητικής νομοθεσίας οποιαδήποτε άμεση αναδιάρθρωση είναι παράνομη και για να επιτευχθεί αυτή θα πρέπει να υπάρξει και νέα νομοθετική ρύθμιση.

Κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται είναι στις προθέσεις του κ. Βασιλειάδη, με δεδομένο ότι επιμένει στην υλοποίηση του σχεδίου του, έχοντας μάλιστα και το πρωθυπουργικό πράσινο φως!

Πηγή filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/333367-Prochora-to-schedio-gia-protathlema-20-kai-meta-12-omadon-o-Basileiades ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...