Πρόεδρος της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά!

Πρόεδρος της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά!

Με μία εμφατική νίκη, στο δεύτερο γύρο των εσωτερικών εκλογών, η Φώφη Γεννηματά, είναι πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Μετά από σχεδόν τρείς μήνες προεκλογικής εκστρατείας, με κόντρες και εντάσεις ανάμεσα στους εννέα υποψηφίους, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν η νικήτρια της κάλπης και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο, της ανασύνταξης ενός παραδοσιακά ισχυρού χώρου της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Από το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνεται η ικανοποίηση που επικρατεί για την μεγάλη συμμετοχή των φίλων και μελών στις εκλογές. Ένα στοίχημα που κερδήθηκε και στο δεύτερο γύρο όπου ψήφισαν πάνω από 155.600 πολίτες.

1

Τώρα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καλείται να ηγηθεί ενός μεγαλύτερου χώρου, ο οποίος είναι «σπασμένος» σε πολλά κόμματα και σχήματα, ακόμα και σε πολλές διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες.  Σε αυτή το πλαίσιο, η Φώφη Γεννηματά, κατέστησε σαφές, ότι κομίζει μήνυμα ενότητας και συστράτευσης.

Γιορτή στη Χαριλάου Τρικούπη

Η Κεντροαριστερά γυρίζει σελίδα και τα στελέχη του κόμματος  τηλεφώνησαν ή πήγαν στην Χαριλάου Τρικούπη για να συγχαρούν  την  Φώφη Γεννηματά για την νίκη της στις ενδοπαραταξιακές εκλογές. Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο πρώην πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχάρησαν την κα Γεννηματά και της ευχήθηκαν ό,τι καλύτερο για την πορεία της ως επικεφαλής ενός φορέα που φιλοδοξεί να συσπειρώσει ξανά τους «άστεγους» και απογοητευμένους ψηφοφόρους του κεντροαριστερού χώρου. Ακολούθησαν συγχαρητήρια τηλεφωνήματα, ανάμεσα σε άλλους, από τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Καμίνη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μανιάτη, τον Θανάση  Θεοχαρόπουλο, και τον Γιάννη Ραγκούση.

Φώφη Γεννηματά: Λάβαμε καθαρή εντολή – Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ

 

 Μετά την καθαρή νίκη της στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά, προχώρησε σε επινίκια δήλωση τονίζοντας ότι «και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. 

 

Για την μεγάλη συμμετοχή, ευχαρίστησε «τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες.  Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες.  Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.  Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ». 

 

Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έδωσε «συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

 

Κ. Μητσοτάκης: Προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή με τη Φ.Γεννηματά

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Θέλω να συγχαρώ την Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου».

Σημίτης: «Όλοι μαζί», ο κανόνας της επιτυχίας

Μήνυμα ενότητας έστειλε από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός,  Κώστας Σημίτης. Υπογράμμισε ότι «η παραδοσιακή άποψη πως “οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν” δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας, όλοι μαζί».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε και την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο γ. Παπανδρέου

Η μεγάλη συμμετοχή, απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας, τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο μήνυμά του, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, «η μήτρα της Παράταξης είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά. Καλή μας δουλειά!»

Εθελόντρια ρώτησε τον Γ. Παπαντρέου, «Και το όνομα του πατέρα σας;»

Στα ευτράπελα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας, ήταν όταν ο Πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μπήκε στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει. Όταν έδωσε το διαβατήριο του στην εφορευτική επιτροπή, η νεαρή εθελόντρια, αφού άρχισε να σημειώνει τα στοιχεία του, τον ρωτάει «και το όνομα του πατέρα σας;».

Μπορεί η εθελόντρια να ήταν μικρής ηλικίας, αλλά η άγνοιά της προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους και σούσουρο ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που απαθανάτιζαν την στιγμή. Από την πλευρά, του ο κ. Παπανδρέου, απάντησε «… Ανδρέας» , πήρε το ψηφοδέλτιο του και πήγε να ψηφίσει.   

Γ. Καμίνης: Ιστορική ευθύνη για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης

Η νέα Πρόεδρος της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης, αναφέρει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης. «Έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη. Τώρα είναι δικό μας χρέος να μην τους απογοητεύσουμε», τονίζει ο Δήμαρχος για να προσθέσει ότι  ευχαριστεί «ολόψυχα όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Με τη μαζική συμμετοχή τους, οι πολίτες πήραν για ακόμη μια φορά την παράταξη στις πλάτες τους επικυρώνοντας σήμερα αυτό που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή».

Βενιζέλος: Το στοίχημα είναι η πρόταση της Κεντροαριστεράς

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο δήλωσε ότι «το βήμα που ολοκληρώνεται σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως, το στοίχημα της χώρας θα κερδηθεί στην προγραμματική αντίληψη, στην πρότασή μας. Στη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της κοινωνίας».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «όποιος μιλά συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και λέει εφικτά πράγματα που θα βγάλουν τη χώρα στο μέλλον, αυτός θα κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πρέπει να κάνει η παράταξη. Εκεί κρίνεται το πολιτικό παιχνίδι πριν κριθεί στους εκλογικούς αριθμούς».

Θεοδωράκης: Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει

Ο επικεφαλής του κόμματος το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης ψήφισε στο Χαλάνδρι και στη συνέχεια ανήρτησε στον λογαριασμό του στο  twitter, το  μήνυμα «η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει». «Η κοινωνία θέλει τολμηρές προτάσεις με πάθος, θέλει να αλλάξουμε εποχή, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επισήμανε πως «η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα».

Θεοχαρόπουλος: Στόχος ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην χώρα

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής για τον φορέα της κεντροαριστεράς.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «Από εδώ και πέρα είναι πραγματικά στο χέρι μας οι διεργασίες να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην χώρα. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με τόσο κόπο δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι στις κάλπες σήμερα και οι 210 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Για μια ισχυρή ενιαία προοδευτική παράταξη. Με ενότητα θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/310349-Proedros-tes-Kentroaristeras-e-PHophe-Gennemata ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...