Πως θα γλυτώσετε τους Πλειστηριασμούς – Οι λύσεις που προτείνει η ΕΤΕ

 Οι 4 λύσεις της Εθνικής Τράπεζας για τα «κόκκινα» δάνεια

«Πακέτο» λύσεων για να γλυτώσουν οι δανειολήπτες από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, προτείνει η Εθνική Τράπεζα, που έχει ξεκινήσει μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τις διαθέσιμες ρυθμίσεις. Ένας οδηγός για να αποφύγουν οι δανειολήπτες τους κινδύνους των κόκκινων δανείων και να  βάλουν σε τάξη της οφειλές τους.

Όπως τονίζει η τράπεζα, ανάλογα με το είδος της οφειλής σας και τα οικονομικά σας δεδομένα, «μπορούμε να βρούμε μαζί αμοιβαία αποδεκτές λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσετε το οικονομικό σας ζήτημα».  Υπόσχεται πως «οι νέοι όροι αποπληρωμής των δανείων και των καρτών που θα σας προτείνουμε, θα σας επιτρέψουν να διαχειριστείτε καλύτερα το διαθέσιμο μηνιαίο εισόδημά σας», ενώ δίνει ένα πλήθος τεσσάρων διαφορετικών επιλόγων.

 – Την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου σας
– Την καταβολή μόνο τόκων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
– Την καταβολή ποσοστού δόσης (μειωμένη δόση)
– Την συγκέντρωση καταναλωτικών οφειλών σε νέο δάνειο

Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στη καλύτερη δυνατή συνεργασία με την πελατειακή βάση, επισημαίνοντας ότι για την τακτική ενημέρωσή των δανειοληπτών ως προς το ύψος και την κατάσταση των οφειλής τους, καθώς και για τυχόν ανάγκη τακτοποίησής τους έχει καθιερώσει τακτική ενημέρωση.

Παραδείγματα που δίνει η Τράπεζα

 
-Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου

 «Αν η οφειλή σας από στεγαστικό δάνειο προς την Τράπεζα ανέρχεται σε €100.000, η διάρκεια αποπληρωμής της είναι 20 έτη και το ετήσιο επιτόκιο είναι 2,20%, η μηνιαία σας δόση ανέρχεται σε €515. Παρατείνοντας τη διάρκεια του δανείου σας για άλλα 20 έτη (στα 40 έτη συνολικά), η μηνιαία δόσης σας μειώνεται στα €313».
 

 -Καταβολή μόνο τόκων

 Μπορείτε να πληρώνετε μόνο τόκους για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (π.χ. 2 έτη) και έτσι μειώνετε τη μηνιαία σας δόση για το διάστημα αυτό. Μετά το τέλος της περιόδου καταβολής μειωμένης δόσης, το ύψος της δόσης σας αναπροσαρμόζεται εκ νέου.  Π.χ. για οφειλή σας από στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ  και δόση ανέρχεται σε 515 ευρώ, καταβάλλοντας μόνο τόκους για 2 έτη, η μηνιαία σας δόση μειώνεται κατά 64%, στα 183 ευρώ. Μετά τα 2 έτη, η μηνιαία σας δόση αναπροσαρμόζεται στα 561 ευρώ.

-Μειωμένη δόση

 Για συγκεκριμένη χρονική περίοδο μέχρι 3 έτη, η τράπεζα δίνει την δυνατότητα  μειωμένης δόσης, ανάλογα με το ύψος του τρέχοντος εισοδήματός. Π.χ. Αν η οφειλή σας από στεγαστικό δάνειο ανέρχεται σε 100.000 ευρώ και δόση 515 ευρώ, τότε καταβάλλοντας το 40% της αρχικής μηνιαίας δόσης για 3 έτη και επιμηκύνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου σας για άλλα 20 έτη, η μηνιαία δόση μειώνεται κατά μέσο όρο σε 128 ευρώ.

 
-Συγκέντρωση οφειλών σε νέο δάνειο

 «Μπορείτε να συγκεντρώσετε τις οφειλές σας από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα νέο δάνειο, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Σε κάποιες περιπτώσεις ζητείται η παροχή εξασφάλισης επί ακινήτου, επιλογή που προσφέρει μειωμένο επιτόκιο και δυνατότητα παράτασης της διάρκειας αποπληρωμής». 

 Στην ενημερωτική εκστρατεία της τράπεζας, που είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της, υπάρχουν ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους δανειολήπτες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...