Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις της Α’ Λυκείου – H τράπεζα θεμάτων

Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις της Α’ Λυκείου - H τράπεζα θεμάτων
Οι μαθητές της Α’ Λυκείου είναι εκείνοι που εγκαινιάζουν το νέο σύστημα με την τράπεζα θεμάτων.
Πλέον μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιοποιηθούν σε όλα τα μαθήματα τα θέματα των εξετάσεων τα οποία θα συμπεριληφθούν στην τράπεζα θεμάτων. Τα ερωτήματα που θα υπάρχουν στην τράπεζα θεμάτων ανά μάθημα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη Διαφάνεια.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις ο διευθυντής του κάθε γενικού λυκείου θα στείλει στο υπουργείο το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Με κλήρωση τα μισά θέματα και τα άλλα μισά με επιλογή του καθηγητή

Μια ώρα πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα “ανοίγει” το κεντρικό σύστημα της τράπεζας των θεμάτων. Ο καθηγητής που διδάσκει το μάθημα σε κάθε τμήμα μέσω ενός ειδικού κωδικού που θα έχει θα μπαίνει στην τράπεζα θεμάτων ώστε να γίνει η κλήρωση του 50% των θεμάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές.

Στη συνέχεια ο καθηγητής θα συμπληρώνει τα δικά του θέματα και θα ξεκινάει η εξέταση.

Η βαθμολόγηση θα γίνεται από τον καθηγητή της τάξης.

Ο βαθμός θα μετράει στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα δίνουν οι μαθητές στην Γ’ Λυκείου.

Με τον νέο τρόπο επιλογής των θεμάτων οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μια εβδομάδα πριν να βλέπουν το σύνολο των θεμάτων και έτσι να προετοιμαστούν καλύτερα.

Ταυτόχρονα σε κάθε σχολείο η θεματολογία θα είναι διαφορετική αφού ουσιαστικά θα γίνονται ξεχωριστές κληρώσεις, ενώ τα μισά θέματα θα είναι της επιλογής κάθε καθηγητή ξεχωριστά.

Σε ό,τι αφορά στα μαθήματα επιλογής τα θέματα θα επιλέγονται στο σύνολό τους από τους καθηγητές κάθε τάξης και δεν θα υπάρχουν ερωτήματα από την τράπεζα θεμάτων.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...