Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος

Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος
Κάποιες γυναίκες μένουν έγκυες πολύ εύκολα. Άλλες, πάλι, μπορεί να προσπαθούν για πολύ καιρό και να μην τα καταφέρνουν.
Σίγουρα, πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες (μέρες γονιμότητας, σπέρμα συντρόφου, συχνότητα σεξουαλικής επαφής κλπ) αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες να συλλάβετε.

Μπορεί κάποια από τα παρακάτω να μοιάζουν σχεδόν ασήμαντα στην καθημερινότητά σας, αλλά το καθένα συμβάλλει με τον τρόπο του:

Πείτε όχι στα αναψυκτικά

Έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν δύο ή περισσότερα ποτήρια αναψυκτικού την ημέρα έχουν 16% μειωμένη γονιμότητα από τις γυναίκες που δεν πίνουν καθόλου αναψυκτικά.

Κοιμηθείτε νωρίς

Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία γονιμότητας (In Vitro Fertilization – IVF) έχουν καλύτερα αποτελέσματα σύλληψης όταν κοιμούνται σταθερά 7-8 ώρες το βράδυ.

Πλύνετε καλά τα δόντια σας

Η ασθένεια των ούλων μπορεί να προσθέσει ακόμα και 2 μήνες στο χρονικό διάστημα που προσπαθείτε να συλλάβετε, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα του 2011.

Να ασκείστε τακτικά, αλλά να μην το παρακάνετε

Οι γυναίκες που γυμνάζονται πολύ έντονα για 5 ώρες ή και περισσότερο την εβδομάδα έχουν 42% λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με εκείνες που γυμνάζονται μεν, αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Οι άντρες πρέπει να είναι δραστήριοι

Οι άντρες που παρακολουθούν πάνω από 20 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα έχουν 44% μειωμένη ποσότητα σπέρματος συγκριτικά με εκείνους που δεν βλέπουν καθόλου τηλεόραση, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ.

Περιορίστε τη γλουτένη

Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Columbia έδειξε ότι το 6% των γυναικών που έχουν σοβαρό πρόβλημα γονιμότητας, έχουν και κοιλιοκάκη. Το σώμα τους παράγει αντισώματα που μπορεί να παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη του πλακούντα.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...