Π. Παυλόπουλος: Αναδρομική συγγνώμη στον Κώστα Κρυστάλλη

Π. Παυλόπουλος: Αναδρομική συγγνώμη στον Κώστα Κρυστάλλη

«Μια αναδρομική συγνώμη», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κώστα Κρυστάλλη στο Συρράκο Ιωαννίνων «για όσα δεν έκανε η Πολιτεία τόσο όσο ο Κώστας Κρυστάλλης ήταν ζωντανός, όσο και μετά τον θάνατό του για να τιμηθεί το έργο του όπως του αρμόζει».

«Ευτυχώς το έργο αυτού αναγνωρίζεται από εκείνους που πρέπει. Αλλά εύχομαι η Πολιτεία εφεξής να πράξει κι εκείνη το δικό της χρέος» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Να έχετε δύναμη και να συντηρείτε την μνήμη του σ’ αυτόν τον ιερό τόπο, τον ευλογημένο τόπο. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ», είπε.

Η ψυχή μας είναι η Ιστορία μας, είναι η Γλώσσα μας και είναι ο Πολιτισμός μας. Αυτά τα τρία υπηρέτησε ο Κώστας Κρυστάλλης, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αντιφώνησή του κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.

«Και αυτές τις ιερές μνήμες, στις δύσκολες στιγμές για τον Τόπο, έχουμε κι εμείς χρέος να υπερασπισθούμε», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και συνέχισε: «Να υπερασπισθούμε και την Ιστορία μας και την Γλώσσα μας και τον Πολιτισμό μας. Χάρις σ’ αυτά η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει μεγάλη. Όχι από την έκτασή της ούτε από τον πληθυσμό της. Είναι αυτά που την κάνουν μεγάλη. Όπως και τον Κώστα Κρυστάλλη δεν τον έκαναν μεγάλο τα πολλά χρόνια ή το μεγάλο σε έκταση έργο. Ας θυμόμαστε αυτή την ποιοτική διαφορά. Αυτούς τους κρίσιμους καιρούς μας είναι εξαιρετικά χρήσιμο».

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εκδήλωση που διοργάνωσε για το έργο του Κώστα Κρυστάλλη. «Είναι ένα προσκύνημα γιατί ξέρουμε όλοι τι ανήκει σ’ αυτόν τον μεγάλο λογοτέχνη, τον μεγάλο Έλληνα. Έζησε λίγο μα απέδειξε ότι το να δικαιώσει κάποιος την παρουσία του επί γης δεν εξαρτάται από το πόσα χρόνια θα ζήσει. Σημασία έχει τι “σφραγίδα δωρεάς” του ανήκει. Γι’ ανθρώπους όπως ο Κώστας Κρυστάλλης το μερίδιο αιωνιότητας που ανήκει στον καθένα δεν εξαρτάται ούτε από τον χρόνο ούτε από την ποσότητα. Είναι η ποιότητα και, κυρίως, το παράδειγμα που μας αφήνει» σημείωσε.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337806-P-Paylopoylos-Anadromike-syggnome-ston-Kosta-Krystalle ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...