Ρέγκλινγκ: Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται την Ελλάδα

Ρέγκλινγκ: Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται την Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς τον σωστό δρόμο, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, επαναλαμβάνοντας ωστόσο, την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων.

Κατά τη διάρκεια σημερινής του ομιλίας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι εφόσον συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η Αθήνα θα είναι ικανή να χρηματοδοτήσει τις δανειοδοτικές της ανάγκες μέσω των αγορών.

Άλλωστε, κατά τον ίδιο, η πρόσφατη έκδοση 5ετούς ομολόγου συνιστά ένδειξη ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται την Ελλάδα ξανά.

«Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, οι υπόλοιπες χώρες – μέλη της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση στο δημόσιο χρέος» συνέχισε ο κ. Ρέγκλινγκ, αποσαφηνίζοντας βέβαια, ότι μία νέα παρέμβαση θα καταστεί πραγματικότητα, μόνο εφόσον κριθεί ως αναγκαία.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM έκανε ειδική μνεία στην «αξιοσημείωτη πρόοδο» της χώρας, από το 2009 έως σήμερα, τονίζοντας ότι η Γερμανία «θα πρέπει να σέβεται και να λαμβάνει υπόψη» αυτή την εξέλιξη.

Άλλωστε, όπως διαμήνυσε καταλήγοντας, η γερμανική άποψη πως «στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια» διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προσβάλει τον ελληνικό λαό.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/300488-Regklingk-Oi-ependytes-echoyn-archisei-na-empisteyontai-ten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...