Ρουμελιώτης: Εμπιστευθείτε τη νέα πορεία της Attica Bank

Ρουμελιώτης: Εμπιστευθείτε τη νέα πορεία της Attica Bank

Από 4 έως 18 Μαΐου η ΑΜΚ της Attica Bank 
 
Σε μία νέα εποχή ετοιμάζεται  να μπει η Attica Bank με την οριστική έξοδο από τις κρίσιμες περιόδους που έχει διανύσει και να γυρίσει σελίδα. Ο πρόεδρος της τράπεζας Π. Ρουμελιώτης, απέστειλε προσωπική επιστολή προς τους  χιλιάδες μετόχους της Attica Bank ενόψει της ΑΜΚ,  ενημερώνοντάς τους για την πορεία της τράπεζας και τους σκοπούς της αύξησης, με την οποία τους ζητάει την στήριξή τους στην κομβική αυτή περίοδο μετεξέλιξής της σε ένα σύγχρονο τραπεζικό ίδρυμα.
 
Συγκεκριμένα η Τράπεζα προχωρά σε ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της με παράλληλη μείωση των μετοχών σε αναλογία 14,179 μετοχές προς 1 νέα μετοχή και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω έκδοσης 659.902.228 νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 4 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά.
 
Τα χρήματα από την ΜΑΚ, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του ποσού των 100, 2 εκατ. ευρώ των προνομιούχων μετοχών και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν από την εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων (IFRS 9)  ώστε η Attica Bank να διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία ενόψει αυστηρότερης  εποπτείας των τραπεζών, από την ΕΚΤ.
 
Ο κ. Ρουμελιώτης επισημαίνει  ότι για την άσκηση των δικαιωμάτων τους, οι μέτοχοι πρέπει να συμμετάσχουν από την 4η Μαΐου με τελική προθεσμία την 18η Μαΐου 2018, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας.
 
Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της τράπεζας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 
 
«Επικοινωνώ προσωπικά μαζί σας, λόγω του σημαντικού έργου που επιτελείται αυτή τη στιγμή στην τράπεζα και της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ζητώντας την στήριξή σας.
 
Η έκτακτη Γ. Σ. της τράπεζας της 22 Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 197, 97 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου και να καλύψει τις νέες αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν για όλες τις τράπεζες από την εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων ( IFRS 9 ). 
 
Ειδικότερα, με βάση την απόφαση της προαναφερθείσης έκτακτης Γ.Σ., η Attica Bank προχωρά:
1. Σε ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της με παράλληλη μείωση των μετοχών ( reverse split) σε αναλογία 14,179 μετοχές προς 1 νέα μετοχή, ονομαστικής αξίας εκάστης των νέων μετοχών τα 0,30 ευρώ. 
2. Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω έκδοσης 659.902.228 νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 4 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά   ( ενοποιημένη πλέον) μετοχή, με στόχο την άντληση νέων κεφαλαίων, μέχρι του ποσού των 197,97 εκατ. ευρώ.
 
 
Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε από την έκτακτη Γ.Σ. της 22—12-17 σε 0,30 ευρώ, η οποία μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης και θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές που θα συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 
 
Οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά προτεραιότητα, στους υφιστάμενους μετόχους κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος και μέχρι του ποσοστού συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας, εφόσον αιτηθούν και έχουν ήδη εξασκήσει το σύνολο των υφισταμένων προτιμησιακών δικαιωμάτων τους και εν συνεχεία κατά την κρίση του.
 
Εφόσον συμμετάσχετε στην ΑΜΚ, είτε για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, είτε για την συμμετοχή σας στα τυχόν αδιάθετα, αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί από την 4η Μαΐου μέχρι και την 18η Μαΐου 2018, είτε μέσω του χειριστή των μετοχών σας είτε μέσω του δικτύου καταστημάτων της Attica Bank. 
 
Η περίοδος διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων στο Χρηματιστήριο Αθηνών αρχίζει  από την 4η Μαΐου και ολοκληρώνεται την 15η Μαΐου 2018.
 
Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η τράπεζα προορίζονται για την αποπληρωμή του ποσού των 100, 2 εκατ. ευρώ των προνομιούχων μετοχών – χωρίς να μειωθεί κάτω από τα αποδεκτά επίπεδα ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας- αλλά και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν από την εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων (IFRS 9)  ώστε η Attica Bank να διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία ενόψει αυστηρότερης ευρωπαικής εποπτείας των μικρών τραπεζών. 
 
Σε περίπτωση μερικής κάλυψης της αύξησης, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν αναλογικά και προς τις δύο προαναφερομένες ανάγκες, ενώ για την ολική κάλυψη των προνομιούχων μετοχών μπορεί να γίνει χρήση κεφαλαίων από την έκδοση ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης». 
 
Τέλος , ο πρόεδρος της τράπεζας γνωρίζοντας ότι οι μέτοχοι στηρίζουν χρόνια την Attica Bank, σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική στροφή της προς την πλήρη εξυγίανσή της και την επιστροφή της στην κερδοφορία, αναφέρει:
«Αγαπητοί μέτοχοι, προσδοκώ στην στήριξη των προσπαθειών μας, προκειμένου η Attica Bank να διέλθει οριστικά τις κρίσιμες περιόδους που έχει διανύσει και να γυρίσει επιτέλους σελίδα.»
 
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/330552-Roymeliotes-Empisteytheite-te-nea-poreia-tes-Attica-Bank ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...