Ρωσία: Η διαφθορά βάζει φρένο στην ανάπτυξη της οικονομίας λέει 1 στους 2 εργαζομένους

Ρωσία: Η διαφθορά βάζει φρένο στην ανάπτυξη της οικονομίας λέει 1 στους 2 εργαζομένους

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα της ρωσικής ακαδημίας εθνικής οικονομίας και δημοσίου τομέα σχετικά με το τι θεωρούν οι Ρώσοι εργαζόμενοι ως το πιο σημαντικό εμπόδιο προς την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η πρώτη επιλογή δεν είναι ούτε οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση, ούτε η φοροδιαφυγή αλλά η διαφθορά και η αποσιώπηση των ευθυνών. Αυτό απαντά το 50% των Ρώσων ανεξάρτητα τις διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της Ρωσίας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 43% διαπιστώνει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ρωσία και μάλιστα ύφεση, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημοσίου τομέα, με βάση τα στοιχεία δημοσκόπησης που είχε διενεργήσει τον Ιούνιο του 2017, η οποία είχε ως δείγμα άτομα που ανήκουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό της χώρας.

Στο πόρισμα μάλιστα της έρευνας αναφέρεται ότι «η μείωση του πραγματικού εισοδήματος , η αύξηση των τιμών σε είδη και υπηρεσίες κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, η ύπαρξη ενός ευρέως φάσματος «μαύρης» εργασίας, συνιστούν στοιχεία που διαμορφώνουν την αρνητική στάση που έχουν οι πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της χώρας».

Το 25,7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι στην οικονομία δεν αλλάζει τίποτα, το 25,8% εντόπισαν ενδείξεις ότι η οικονομία βελτιώνεται όπως και αισθητή άνοδο.

Η συντριπτική πλειοψηφία του οικονομικά ενεργού πληθυσμού θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική και μόνο το 3,5% θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στην τρέχουσα οικονομική πολιτική.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301980-Rosia-E-diaphthora-bazei-phreno-sten-anaptyxe-tes-oikonomias-leei-1-stoys-2-ergazomenoys ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...