ΣΕΠΕ: Επαναπροσελήφθησαν οι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων

ΣΕΠΕ: Επαναπροσελήφθησαν οι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων

Η επέμβαση του ΣΕΠΕ, έφερε την επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων που είχαν απολυθεί από κατάστημα εστίασης στη Λάρισα, μετά από την άρνησή τους να υποκύψουν σε εκβιασμό του εργοδότη, να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα σε υποκατάστημα αλυσίδας εστίασης στη Λάρισα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) προχώρησε άμεσα σε έλεγχο των καταγγελιών δύο εργαζομένων σχετικά με εκβιασμό του εργοδότη, προκειμένου να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό. Οι δύο εργαζόμενοι, κατήγγειλαν ότι απολύθηκαν όταν αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων στον εργοδότη τους.

Επίσης, ο ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Αποτέλεσμα της παρέμβασης του ΣΕΠΕ ήταν η επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργαζομένων ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί και στη δικαιοσύνη. Επίσης, αποτράπηκαν οι απολύσεις και άλλων εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι η καταγγελία των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στο ΣΕΠΕ φέρνει αποτελέσματα και προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το ΣΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές και εκβιαστικές συμπεριφορές να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/317104-SEPE-Epanaproselephthesan-oi-ergazomenoi-poy-arnethekan-na-epistrepsoyn-to-doro-CHristoygennon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...