ΣΟΚ : Καταρρεει η Deutsche Bank

Deutsche Bank

ΕΧΑΣΕ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ!                                                                                                                                                

Πτώση 98% στα κέρδη, σκάνδαλα και «Brexit» βάζουν σε μεγάλους μπελάδες την Deutsche Bank!  «Στο μάτι του κυκλώνα», βρίσκεται ο γερμανικός τραπεζικός «Κολοσσός», που καταρρέει από το βάρος των σκανδάλων! Η πρωτοφανής εξαΰλωση των εσόδων της και η πτώση κατά  98% που κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο, του 2016, αφήνουν λαβωμένη την μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, που έβαλε στα ταμεία της μόνο 20 εκατ. ευρώ!

Μπορεί τα καθαρά έσοδα να διαμορφώθηκαν στα 7,4 δις  ευρώ, που από μόνη της είναι μία μείωση της τάξης του 20%, αλλά μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς, που έχουν κοστίσει, μία περιουσία σε νομικά έξοδα και συμβιβασμούς, κάτι το «Brexit» που έφερε μεγάλους κλυδωνισμούς, τα έσοδα που τελικά μπήκαν στο ταμείο ήταν ελάχιστα.

Εξελίξεις, που βάζουν την γερμανική τράπεζα, σε μεγάλους μπελάδες, με τους μετόχους να εγκαταλείπουν το πλοίο, που βλέπουν πως έχει αρχίσει να μπάζει νερά. Οι πωλητές, έχουν φέρει την κατάρρευση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας, που από την αρχή του 2016, έχει πέσει κατά 43%,  που είναι 16% μεγαλύτερες απώλειες, από την πτώση 27% του τραπεζικού δείκτη του Stoxx Europe.  Οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές ξεφορτώνονται  τις μετοχές των τραπεζών, μετά την απόφαση των Βρετανών για «Brexit», που τρόμαξε τις αγορές.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, καταρρέει κάτω από το βάρος των σκανδάλων και  έχει υποστεί, ίσως τις μεγαλύτερες ζημιές από το «Brexit». Η «λύση», των ομαδικών απολύσεων και το κλείσιμο γραφείων σε όλο τον κόσμο, δεν βοήθησε, παρά ενίσχυσε την εικόνα της πτώσης της. Η τράπεζα, προσπαθεί να κλείσει τις έρευνες των ρυθμιστικών αρχών που τρέχουν σε πολλές χώρες ταυτόχρονα και αναμένεται να καταλήξουν σε νέα μεγάλα πρόστιμα! Μία εξέλιξη που ενδεχομένως μπορεί να είναι και θανατηφόρο πλήγμα…
Μόνο το 2015,  η τράπεζα συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμα 2,5 δις δολαρίων σε αμερικανικές και βρετανικές αρχές για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης των βρετανικών διατραπεζικών επιτοκίων (Libor).

Εκτροπές που οφείλονται, στην τραπεζική κουλτούρα της Deutsche Bank,  όπου στον βωμό του κέρδους, ρισκάρουν τα πάντα και όπως φαίνεται τελικά, λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την παγκόσμια Οικονομία. Αναλαμβάνουν υπερβολικά επενδυτικά ρίσκα για να ικανοποιήσουν την απληστία των μετόχων τους και όπως λένε στο εξωτερικό, σε πολλές περιπτώσεις,  «νόμος είναι το δίκιο του μετόχου».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...