ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σόιμπλε πολεμά τον Τσίπρα γιατί του έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σόιμπλε πολεμά τον Τσίπρα γιατί του έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων
«Να ξεκαθαρίσει χωρίς υπεκφυγές αν και ποιος Έλληνας πολιτικός του εισηγήθηκε σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη» καλεί τον Γερμανό υπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον Σόιμπλε για «απροκάλυπτη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας»

«Ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται γύρω από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, των οποίων το περιεχόμενο άλλαξε πολλές φορές τις τελευταίες ώρες προφανώς για να εξυπηρετηθούν οι προεκλογικές ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και καλεί τον Γερμανό υπουργό «να ξεκαθαρίσει χωρίς υπεκφυγές αν και ποιος Έλληνας πολιτικός του εισηγήθηκε σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη». «Διευκρινίζουμε πως μια τέτοια πρόταση δεν αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα» ξεκαθαρίζει η Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, εκτιμά πως από τις δηλώσεις Σόιμπλε, προκύπτει μια «απροκάλυπτη παρέμβαση» δυο ημέρες πριν τις εκλογές στη «λογική των Καννών που αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως προτεκτοράτο, ως χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας όπου μπορούν να ανεβοκατεβάζουν τους πρωθυπουργούς ως μαριονέτες».

Τονίζεται ακόμη πως ο κ. Σόιμπλε έχει επιπλέον λόγο να «πολεμάει» το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, καθώς «ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός που του έθεσε κατάμουτρα το θέμα του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών αποζημιώσεων».

«Τους ενημερώνουμε πως οι καιροί αλλάζουν, η Ελλάδα αποκτάει τη δικιά της φωνή, αξιώνει το σεβασμό της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...