Σαλαμούρας Χρ.: Μόνο η ΑΔΚΝ δεν κατάλαβε ποιος πραγματικά δεν θέλει να γίνει έργο στην Ναυπακτία

ΚΟΥ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10 Μαρτίου 2014) όπου συζητήθηκε η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος 2014, από τις διάφορες τοποθετήσεις με  αμήχανες παρεμβάσεις του Δημάρχου,  την μετέπειτα ανακοίνωση της παράταξής του (Α.Δ.Κ.Ν), αλλά και τα γραφόμενα στην επίσημη εφημερίδα του «ΜΠΟΥΛΕ»

έγινε επιτέλους αντιληπτό σε όλους μας :

  1. Ότι σε ένα προϋπολογισμό 34.776.080.75 η έμπειρη δημοτική αρχή δεν κατάφερε κατά την σύνταξή του – Νοέμβριο του 2013– να εξασφαλίσει πίστωση ούτε ένα ευρώ για έργα, που θα έλυναν απλά και ουσιαστικά προβλήματα που έχει ανάγκη η κοινωνία, όπως είναι η επούλωση λάκκων.

(Αλήθεια ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα ενός Δήμου συντάσσονται μόνο για να γίνονται εκδηλώσεις;;;;)

  1. Ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα εξασφάλισης πίστωσης για την εκτέλεση έργων όπως είναι η επούλωση λάκκων που δημιουργούν κινδύνους για τους πολίτες και επιφέρουν ποινικές ευθύνες στους υπαλλήλους και την Διοίκηση του Δήμου. Με τα χρυσά και τα πομπώδη λόγια είχε καταφέρει τόσα χρόνια ο κος Μπουλές κάπου να μας μπερδέψει. Δε μας εξήγησε όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο πως βρέθηκαν  τουλάχιστον 280.000,00€ για εκτέλεση έργων στον πρώην Δήμο Πυλλήνης;  (κωδικοί αριθμοί προϋπολογισμού: α) Κ.Α.  30-7323.001 ποσό 60.000 €, β) Κ.Α. 30-7323.013 ποσό 60.000 € , γ) Κ.Α. 30-7322.004 ποσό 60.000 €  και δ) Κ.Α. 30-6262.007 ποσό 10.000 €).

(Για το χωριό του Δημάρχου πάντα υπάρχουν χρήματα ενώ για τα υπόλοιπα χωριά απλά δεν υπάρχουν μελέτες, δεν είναι ο καιρός κατάλληλος, δεν φτάνουν τα χρήματα, υπάρχουν άλλες ανάγκες κ.τ.λ.)

  1. Ότι δεν υπήρχε δυνατότητα εξασφάλισης πίστωσης στο προϋπολογισμό του 2014 για εκτέλεση έργων – βελτίωση δημοτικών δρόμων –  επούλωση λάκκων σε πρώην Δήμους αλλά  υπήρχε η δυνατότητα εξασφάλισης πιστώσεων πάνω από 190.000 € για εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπακτίας με κωδικό αριθμό Κ.Α. 15-647 ποσού 191.500,00 χωρίς να υπολογίζουμε τις επιπλέον αναμορφώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του έτους .

(Αλήθεια δεν περίσσευε ούτε ένα ευρώ για συντήρηση δημοτικών Δρόμων ;;;)

  1. Ότι η ανάγκη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού «…ώστε να

συμπεριληφθούν οι αλλαγές που επήλθαν στα οικονομικά δεδομένα από την 1η Οκτωβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013» κατά την Δημοτική αρχή δεν υπήρχε κατά τη συνεδρίαση της 10-2-2014, με 1ο θέμα : «Αναμόρφωση προϋπολογισμού & τεχνικού προγράμματος έτους 2014» αλλά παρουσιάστηκε παραδόξως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο .

Προφανώς στη δυσκολία κατάρτισης συνδυασμού από το Δήμαρχο και «κλεισίματος» υποψήφιων για τα τοπικά συμβούλια, ενεργοποιήθηκε ο


 

μηχανισμός των απευθείας αναθέσεων, είκοσι (20) των αριθμό, με το ποσό των 12.000,00€ έκαστος προκειμένου να γίνει αρεστή η δημοτική αρχή σε στοχοποιημένους Προέδρους και τοπικές κοινωνίες.

Το εύλογο ερώτημα που έθεσε ο Δήμαρχος «…Τι ζητάτε; Να μην εφαρμόσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα; Να παραλύσει ο Δήμος και να μην γίνει τίποτα, επειδή έρχονται εκλογές;» βρίσκει την απάντησή του σε  πρόταση δημιουργίας μιας πίστωσης   άνω των 100.000 € με άμεση «κατεπείγουσα» εκτέλεση του έονου-  Βελτίωση δημοτικών δρόμων – αφού μία μελέτη – μια σύμβαση – μια επίβλεψη είναι γρηγορότερη από 20 αναθέσεις ( 20 μελέτες, 20 συμβάσεις, 20 επιβλέψεις) και με έκπτωση που μπορεί να έφτανε και το 40 % και τα χρήματα να έμεναν στο Ταμείο του Δήμου.

Όλοι κατάλαβαν την απάντηση πλην του Δημάρχου. Μόνο η   ΑΔΚΝ και η εφημερίδα του ΜΠΟΥΛΕ δεν κατάλαβαν  ποιος πραγματικά δεν θέλει να γίνει έργο στην Ναυπακτία

Επιτέλους μετά από 3,5 χρόνια και προϋπολογισμούς που ξεπερνούν για τέσσερα χρόνια τα 130.000.000 € βρεθήκαν 100.000 € για  αγορά οικοπέδου για ανέγερση σχολική στέγης .

«ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ»

Κε  Δήμαρχε με το να λέτε ψέματα στους Πολίτες και να τους κοροϊδεύετε λίγες μέρες πριν την εκλογές αποδεικνύει την πολιτική σας ανικανότητα – αναξιοπιστία. Η αγωνία σας να κρατηθείτε στην καρέκλα σας , σας εμποδίζει να δείτε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Ο Ναυπακτιακός λαός σας ψήφισε πριν 3,5 χρόνια γιατί πίστεψε σε εσάς ότι θα μπορούσατε πάνω απ’όλα να φέρετε άλλο ήθος στα πολιτικά πράγματα αυτού του τόπου.

Δυστυχώς αποδειχτήκατε ίδιος και χειρότερος με αυτά που δήθεν κατακρίνατε και είχατε κάνει σημαία σας.

Και δυστυχώς για μια ακόμη φορά δικαιώνομαι για την αποχώρησή μου από την παράταξη σας.

Ναύπακτος 17-3-2014

Με Εκτίμηση

ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΧΡΗΣΤΟ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ Ο ΤΑΣΟΣ ΑΚΟΜΗ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...