Σαμαράς: Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, μείωση του ΕΝΦΙΑ και περιουσιολόγιο

Σαμαράς: Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, μείωση του ΕΝΦΙΑ και περιουσιολόγιο
Μέσα σε κλίμα που θυμίζει… ελαφρώς προεκλογική περίοδο, αλλά και σε κλοιό διαδηλώσεων και έντονη αστυνομική παρουσία άνοιξε τις πύλες της η 79η Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης την οποία και εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της έκθεσης, ακόμη και προτού αυτή αρχίσει, η πόλη θα βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό με περίπου 4.000 αστυνομικούς από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες πόλεις να βρίσκονται επί ποδός, ενώ, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή επεισοδίων τόσο το πρωί του Σαββάτου όσο και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Ταυτόχρονα, τις αυριανές διαδηλώσεις θα παρακολουθεί από αέρος και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τρεις εισαγγελείς θα είναι παρόντες για να επέμβουν εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

Ωστόσο, αυξημένα θα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας με το κέντρο της πόλης να παραμένει κλειστό, καθώς, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως Τσιμισκή, Εγνατία, Λεωφόρος Νίκης, Αγγελάκη , Εθνικής Αμύνης, Λεωφόρος Στρατού, Γ Σεπτεμβρίου, Αγίου Δημητρίου και Νικολάου Γερμανού. Από σήμερα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής έχει απαγορευτεί και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικές οδούς (Διαβάστε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εδώ).

Σαμαράς: Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, μείωση του ΕΝΦΙΑ και περιουσιολόγιο

Με πακέτο στοχευεμένων φοροελαφρύνσεων όπως η  μείωση στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης άρχισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Βελλίδειο Κέντρο για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο οποίος και για τους ενστόλους είπε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ.

Ξεκινώντας ο κ. Σαμαράς είπε πως η Ελλάδα πλέον δεν κοιτάει πίσω στο χτές αλλά μπροστά.«Φέτος περνάμε από διαχρονική κατρακύλα στην άνοδο με ανάπτυξη και καθημερινή μείωση της ανεργίας.

Το τρίτο τρίμηνο η οικονομία θα έχει θετικό πρόσημο μετά από έξι χρόνια συνεχόμενης ύφεσης.

Ακόμα πληγωμένη αλλά όρθια η Ελλάδα. Με προβλήματα που ένα ένα λύνονται. Με πληγές που επουλώνονται και κοιτάει μπροστά.

Ο δρόμος που επιλέξαμε ήταν να διορθώσουμε σφάλματα και στρεβλώσεις δεκαετιών, αγκυλώσεις κρατισμού, υπέρογκο χρέος κάθε διάθεση επιχειρηματικότητας.»

Άφησε αιχμές για όσους πριν από ένα χρόνο ειρωνεύονταν το succes story που ερχόταν για τη χώρα και στο οποίο έκανε εκτενή αναφορά ο διεθνής τύπος.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ένα πακέτο στοχευμένων φοροελαφρύνσεων όπως είχε μέρες τώρα αποκαλύψει το newpost.gr

“Αυτά είναι τα πρώτα βήματα ελάφρυνσης”

    Πετρέλαιο θέρμανσης: Μείωση κατά 30% στον ειδικό φόρο ενώ θα διατηρηθούν και τα επιδόματα.
    Ληξιπρόθεσμες δόσεις: Περισσότερες δόσεις για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες
    Έκτακτη εισφορά: Προανήγγειλε μείωση
    ΕΝΦΙΑ: Διευρύνθηκε η φορολογική βάση – διορθώνουμε το λάθος- όσοι το έκαναν το λάθος θα λογοδοτήσουν. Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Υπάρχει πλέον ενιαία βάση για ακίνητη περιουσια ενώ τα αυθαίρετα τακτοποιούνται. Η επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ είπε ο κ. Σαμαράς θα μειώνεται με τον χρόνο και θα καταλήξει να γίνει ένας ανταποδοτικός φόρος καθώς θα αποτελέσει το βασικό έσοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σαμαράς έκανε έναν μίνι απολογισμό για όλους τους τομείς της κυβερνητικής του πολιτικής όπως είναι η υγεία και το συμμάζεμα στην συνταγογράφηση καθώς και την δυνατότητα για όλους τους ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες περίθαλψης.

Στον τομέα της εργασίας μίλησε για την ταχύτητα με την οποία δινονται πλέον οι συντάξεις αλλά και για τα συστήματα που παρακολουθούν την εργασία και ελέγχει την αδήλωτη εργασία.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τον μεγάλο φυσικό πλούτο της χώρας ενώ αναφερόμενος στην πληγή του μεταναστευτικού είπε πως πλέον οι μετανάστες είναι λιγότεροι αυτοί που έρχονται από αυτούς που φεύγουν.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στους ενστόλους όλης της χώρας. Είπε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους και θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή τους.

Είπε μάλιστα πως οι πρώτες αυξήσεις που θα δοθούν θα είναι στους ένστολους και αυτό είναι εφικτό καθώς έχουν συμμαζευτεί τα οικονομικά του κράτους.

Σε κλοιό διαδηλώσεων η πόλη

Τον πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολιτικούς, όμως περιμένουν με… άγριες διαθέσεις χιλιάδες διαδηλωτές που αναμένεται να κατακλείσουν το κέντρο της πόλης.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή με τους ένστολους (αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς) να συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο και να πραγματοποιούν ένστολη διαμαρτυρία.

Οι διαδηλώσεις για την ΔΕΘ θα κορυφωθούν το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς, στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα θα συγκεντρωθούν στο Αγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τη δική του εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ αντιεξουσιαστές και αριστερές οργανώσεις θα βρεθούν στην Καμάρα. Μια ώρα νωρίτερα μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας. Ολες οι συγκεντρώσεις θα καταλήξουν με πορείες έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως.

Απων από την πορεία ο Αλέξης Τσίπρας

Η φετινή διαδήλωση της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ θα έχει ως μεγάλο απόντα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρεθεί στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας καλεσμένος σε συνέδριο του ιδρύματος Ambrosetti, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως εντός και εκτός του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί, ωστόσο, την Εκθεση το δεύτερο Σαββατοκύριακο όπου και θα μιλήσει για το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες επισκέψεις εντός της εβδομάδας όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (Διαβάστε για το πρόγραμμα των αρχηγών κομμάτων εδώ).

Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες: Επίκειται απόβαση Κινέζων – Αναμένονται 200.000 επισκέπτες

Στις οκτώ ημέρες που θα είναι ανοιχτή η ΔΕΘ ( 6-14/9) αναμένεται να βρεθούν στην πόλη περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες.

Στη φετινή ΔΕΘ παρουσιάζουν τα προϊόντα τους 1000 εκθέτες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2012 και αυξημένος σε σύγκριση με πέρυσι. Μάλιστα, το 35% αυτών συμμετέχουν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση, γεγονός που αποδίδεται από τους διοργανωτές στον αυξανόμενο δυναμισμό της ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια, ο οποίος προσελκύει στην έκθεση -και συνεπώς στην πόλη- περισσότερες επιχειρήσεις ως εκθέτες.

Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές είναι 19. Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή της Κίνας, η οποία όχι απλά συμμετέχει με 18 εκθέτες, αλλά και «στέλνει» στη Θεσσαλονίκη 40μελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από στελέχη επιχειρήσεων, διπλωμάτες και πολιτικά στελέχη. Πρόκειται για επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με ομοειδείς ελληνικές, αλλά και να κάνουν επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία και εκτιμήσεις για έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Η αυξημένη αυτή προσέλευση έχει γεμίσει τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ιδίως τις μεγάλες μονάδες, η πληρότητα των οποίων αγγίζει το 100% για τις ημέρες της ΔΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσο Τζήκα. Προϊδεάζει δε για την εισροή εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη.

Ωράριο λειτουργίας και τιμές εισιτηρίων

Το ωράριο λειτουργίας της 79ης ΔΕΘ έχει ως εξής: Το πρώτο Σάββατο θα είναι ανοιχτή από τις 12:30 έως τις 22:00 και την Κυριακή μεταξύ 10:00 και 22:00. Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 16:00 έως τις 22:00, ενώ το δεύτερο Σαββατοκύριακο (13 και 14 Σεπτεμβρίου) θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 22:00.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ το Σάββατο των εγκαινίων (6/9) και τις καθημερινές (8-12 Σεπτεμβρίου), ενώ αυξάνεται σε 5 ευρώ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο Σαββατοκύριακο (13-14 Σεπτεμβρίου).

Το οικογενειακό εισιτήριο είναι 10 ευρώ, ενώ οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) θα πληρώνουν 3 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ. Όλα τα περίπτερα της ΔΕΘ είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...