Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές
Ώθηση από τον ενεργειακό κλάδο και από τις προσδοκίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας λαμβάνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι πλέον έχουν μπει σε ανοδική τροχιά.

Ειδικότερα, στις 15:24, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 6.597 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,29% στις 9.896 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,84% στις 4.290 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,34% στις 343,14 μονάδες.

Στο ταμπλό, ανοδικά κινείται ο κλάδος της ενέργειας, ξεπερνώντας τις αρνητικές προειδοποιήσεις χθες από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s για τις προοπτικές του, βρίσκοντας στηρίγματα στην άνοδο του πετρελαίου. Η BP κινείται με κέρδη 0,4%, η Royal Dutch Shell βρίσκεται στο +0,14% και η Total ενισχύεται κατά 1,2%.

Επίσης, στο +3,7% βρίσκεται η ελβετική Oerlikon, μετά τη συμφωνία να προχωρήσει στην πώληση της μονάδας  Advanced Technologies στην Evatec. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Σήμερα οι αγορές έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην Ελλάδα, όπου διεξήχθη η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και δεν εκλέχθηκε πρόεδρος, όπως εξάλλου αναμενόταν, οι αγορές προσπαθούν να διαγνώσουν τους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2014 κατά 0,3%, όπως και το δεύτερο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...