Σε εξέλιξη ο α’ γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο

Σε εξέλιξη ο α’ γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στην Κύ προ, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Η διαδικασία που άρχισε στις 7 το πρωί και διεκόπη στις 12 για ένα διάλειμμα μίας ώρας, συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις 6 το απόγευμα. Βασικοί διεκδικητές μίας θέσης στον δεύτερο γύρο είναι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Σταύρος Μαλάς, ο Γιώργος Λιλλήκας και ο Χρίστος Χρίστου.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι για την προεδρία άσκησαν ήδη το εκλογικό τους δικαίωμα σύμφωνα με το sigmalive. Δικαίωμα ψήφου έχουν 550.593 εκλογείς, οι οποίοι καλούνται μεταξύ των ωρών 7:00 – 12:00 και 13:00 – 18:00 να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επιδεικνύοντας στο ανάλογο εκλογικό κέντρο είτε την πολιτική τους ταυτότητα είτε το εκλογικό τους βιβλιάριο.

Μεγάλο αίνιγμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι τις 20:10 το βράδυ, είναι αφενός το ζευγάρι των υποψηφίων που θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο και αφετέρου τα ποσοστά που θα εξασφαλίσει ο κάθε υποψήφιος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ψηφίζει:

Η ψήφος του Σταύρου Μαλά:

Ψήφισε ο υποψήφιος Πρόεδρος Χρίστος Χρίστου:

Μελίσσι εμπόδισε την εκλογική διαδικασία στην Πάφο

Ένα απίστευτο και συνάμα αστείο περιστατικό συνέβη στο εκλογικό κέντρο Παναγιάς όπου κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας ένα μελίσσι βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο με αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί προσωρινά η ομαλή πρόσβαση στις κάλπες.

Αμέσως δόθηκαν οδηγίες απο τον Προεδρεύοντα σε συνεννόηση με την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και στο σημείο έσπευσε λειτουργός του Τμήματος Γεωργίας ο οποίος απομάκρυνε το μελίσσι για να μπορέσει να συνεχίσει κανονικά η διαδικασία.

Καταγγελία: Μέλη επιτελείου μοίραζαν δωροκουπόνια

Σοβαρή καταγγελία ενώπιον της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου έλαβε καταγγελία ότι στο Στρουμπί, μέλη επιτελείου μοίραζαν κουπόνια υπεραγοράς σε ψηφοφόρους.

Τα μέλη του επιτελείου «όργωναν» την κοινότητα και όπου έβρισκαν ηλικιωμένους ψηφοφόρους, προσπαθούσαν να τους δελεάσουν με δωροκουπόνια, σύμφωνα με την καταγγελία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα μέλη του συγκεκριμένου επιτελείου βρίσκονταν και έξω από το εκλογικό κέντρο.

Πάντως, σύμφωνα μ’ εκπρόσωπο της Αστυνομίας, «η καταγγελία έχει ήδη διερευνηθεί και θεωρείται ως ανυπόστατη και στερείται σοβαρότητας».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/319249-Se-exelixe-o-a-gyros-ton-proedrikon-eklogon-sten-Kypro ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...