Σκληρή κριτική σε Κουβέλη από στελέχη της ΔΗΜΑΡ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σκληρή κριτική σε Κουβέλη από στελέχη της ΔΗΜΑΡ για το εκλογικό αποτέλεσμα
Βαρύ είναι το κλίμα στη ΔΗΜΑΡ μετά την συντριβή στις ευρωεκλογές. Στελέχη του κόμματος έχουν ξεκινήσει δριμεία κριτική στον Φώτη Κουβέλη και την ηγετική ομάδα για τις επιλογές του τελευταίου έτους που οδήγησαν στην συρρίκνωση της εκλογικής βάσης.

Σε άρθρο του στα Νέα, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος βλέπει τρία σφάλματα:

    *την αποχώρηση από την κυβέρνηση λόγω της ΕΡΤ, αν και υπήρχε συμφωνία το προηγούμενο βράδυ. Η επιλογή αυτή, λέει, οδήγησε σε απώλεια του 50% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της εποχής,
    *το παράθυρο συνεργασίας που άνοιξε η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύοντας ακόμη χειρότερα το ακροατήριο του κόμματος,
    *η άρνηση συζήτησης με τους «58» για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, την ίδια ώρα που «επιλέξαμε να συζητούμε με ό,τι πιο παλαιοκομματικό είχε ‘ξεβράσει’ το ΠαΣοΚ».

«Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση, γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα, που εκ των πραγμάτων απέτυχαν» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 είπε ότι αν βρισκόταν στην θέση του Φώτη Κουβέλη, «θα είχα υποβάλει την παραίτησή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν του λέω να παραιτηθεί».

Συνεχίζοντας την κριτική στο πρόσωπο του Φ.Κουβέλη είπε πως αντιμετωπίζει τη ΔΗΜΑΡ ως κόμμα «απολύτως προσωποπαγές» διασαφηνίζοντας πως δεν έχει κανένα προσωπικό ζήτημα μαζί του, αλλά  έχει «σοβαρό πολιτικό ζήτημα».

Σημείωσε ακόμη πως μέσα στο κόμμα έχουν ήδη αρχίσει «εσωτερικές διαπραγματεύσεις» για τη δημιουργία νέων συσχετισμών γύρω από τον πρόεδρο, ενώ επιτέθηκε και σε πρώην στελέχη του ΠαΣοΚ ότι πριν είδαν φως και μπήκαν τώρα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, απομακρύνονται.

Είπε ακόμη πως δεν θέλει να λάβει μέρος σε καμιά διαδικασία στα όργανα του κόμματος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προσέλθει ούτε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Παρασκευή.

«Δε θέλω να συμμετέχω σε καμιά διαδικασία στα όργανα. Τα όργανα αποφασίζουν για παραιτήσεις άλλων;» είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ προγραμματίζει για την Παρασκευή κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Σαββατοκύριακο συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς και των χειρισμών και της πολιτικής που ακολουθήθηκε μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, πριν από ένα χρόνο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...