Σκληρό «Σχέδιο Β» στις κινητοποιήσεις εξετάζει το μπλόκο των Τεμπών

Σκληρό «Σχέδιο Β» στις κινητοποιήσεις εξετάζει το μπλόκο των Τεμπών

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 17/02/2016 – 22:52

Σκληρό «Σχέδιο Β» στις κινητοποιήσεις εξετάζει το μπλόκο των Τεμπών

Ακόμη πιο σκληρή στάση υιοθετούν οι αγρότες στα Τέμπη, που από το απόγευμα προχώρησαν σε αποκλεισμό της Κοιλάδας τοποθετώντας τρακτέρ κάθετα σε όλο το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην περνούν ούτε τα αυτοκίνητα που κινούνται στις γύρω περιοχές και για την μετακίνηση των οποίων υπήρχε σχετική ελαστικότητα.

Το μπλόκο των Τεμπών αναμένει συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο στη βάση των προτάσεων που έχει καταθέσει από κοινού με το μπλόκο των Μικροθηβών και έχουν υπογράψει συνολικά 33 μπλόκα από όλη τη χώρα.

Μέχρι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες ώστε να κανονιστεί η συνάντηση, οι αγρότες της περιοχής δείχνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο την στάση τους και τις ενέργειές τους.

Στο τραπέζι, έχουν πέσει προτάσεις ακόμη και για αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής αλλά και της γέφυρας στο δρόμο του Στομίου, από όπου τώρα εξυπηρετείται η κυκλοφορία δια του παραλιακού άξονα του νομού.

Όπως αναφέρουν, όσο δεν φτάνει στα χέρια τους η σχετική πρόσκληση,  μπορεί και άμεσα να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες ή σε κάθε περίπτωση να αποτελέσουν το «σχέδιο Β» σε περίπτωση που από τον διάλογο με τον πρωθυπουργό δεν προκύψουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Αύριο, αναμένεται να επισκεφθούν τα Τέμπη και οι κτηνοτρόφοι.

Από την πλευρά τους οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας λένε «όχι» στον διάλογο στον οποίο ετοιμάζονται να συμμετάσχουν οι συνάδελφοί τους των Τεμπών και λοιπών μπλόκων και προβάλλουν ως «προαπαιτούμενο» το πλαίσιο των πέντε βασικών προτάσεων που θέτουν προς ικανοποίηση τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν. Παράλληλα συνεχίζουν τις δράσεις διαμαρτυρίας με τους αποκλεισμούς των εφοριών σήμερα στις πόλεις της Θεσσαλίας και με σειρά δράσεων που προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες.

Εξάλλου το απόγευμα έκλεισαν και πάλι επαρχιακές εναλλακτικές διαδρομές στο δρόμο Λάρισας – Άγιας και στο ύψος Γερακαρίου από τις 5 μ.μ. και στην ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος του Αργυροπουλίου από τις 4 το απόγευμα.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...