Σκουρλέτης: “Αυτιστική η στάση της Νέας Δημοκρατίας”

bb

Σκουρλέτης: “Αυτιστική η στάση της Νέας Δημοκρατίας”

H πολιτική της ακραίας λιτότητας δημιούργησε προβλήματα όλα τα τελευταία χρόνια και στον τομέα της πυρόσβεσης τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι «αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί», ενώ χαρακτηρίζει τη στάση της Ν.Δ. «αυτιστική», με το να ζητάει συνεχώς εκλογές.

Για τη νέα Υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τις έκτακτες ανάγκες, αντικαθιστώντας την Πολιτική Προστασία, ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο ΑΜΠΕ σημειώνει ότι «η βασική λογική αυτού του σχεδίου που παρουσιάστηκε είναι ότι προσπαθεί να ενσωματώσει μέσα από τη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου φορέα αντιμετώπισης των εκτάκτων καταστάσεων και των φυσικών καταστροφών, στη λειτουργία αυτού του φορέα τόσο την επιστημονική γνώση και εμπειρία μαζί με την αντίστοιχη διαχειριστική εμπειρία αυτών των καταστάσεων».

Για το πότε θα αρχίσει η λειτουργία της ανέφερε ότι «προϋπόθεση προφανώς είναι, όταν ανοίξει η Βουλή να ψηφιστεί το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο. Εμείς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση επεξεργασίας των αναγκαίων νομοθετικών αλλαγών και ακολούθως να συγκροτηθεί αυτός ο νέος φορέας».

Επισημαίνοντας ότι «η πολιτική της ακραίας λιτότητας δημιούργησε προβλήματα όλα τα τελευταία χρόνια», και στον τομέα της πυρόσβεσης, κατηγορεί στο θέμα της οικιστικής πολιτικής τις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ ότι «είχαν ενσωματώσει στον τρόπο πολιτικής αναπαραγωγής τους την πρακτική των ρουσφετιών, την πολιτική εκείνη που διευκόλυνε την μικροαυθαιρεσία». Αντιθέτως, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε τέτοιου είδους σχέσεις με την ελληνική κοινωνία» και αυτό αποτελεί ευκαιρία για τον τόπο.

Όσον αφορά την οικονομία και το μετα-μνημονιακό σκηνικό, ο υπουργός Εσωτερικών, επικαλούμενος σειρά δεικτών, συμπεραίνει ότι «τα πράγματα για την Ελλάδα είναι σαφώς πολύ πιο καλά και από το 2010 και από το 2015, γι’ αυτό οφείλουμε και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Αναφερόμενος εξάλλου στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εσωτερικών τη χαρακτηρίζει «αυτιστική» υποστηρίζοντας ότι «είτε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, είτε ολοκληρώνεται μια διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, είτε τώρα που αντιμετωπίζουμε μια εθνική τραγωδία και προσπαθούμε όλοι να συζητήσουμε για τις αναγκαίες αλλαγές και για τις πραγματικές αιτίες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, η Ν.Δ. μιλάει μόνο για εκλογές».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339718-Skoyrletes-Aytistike-e-stase-tes-Neas-Demokratias ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...