Σκουρλέτης: Να θεραπεύσουμε τις κακοδαιμονίες- αστεία η κριτική της ΝΔ

Σκουρλέτης: Να θεραπεύσουμε τις κακοδαιμονίες- αστεία η κριτική της ΝΔ

Σκουρλέτης: να θεραπεύσουμε τις κακοδαιμονίες- αστεία η κριτική της ΝΔ

Για την επόμενη μέρα από την καταστροφή στο Μάτι, τις ευθύνες αλλά και τις παραλείψεις μίλησε ο  υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι το πολιτικό κόστος είναι «κάτι που θα φανεί», είπε πως  «σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις  προφανώς υπάρχει ένα κόστος που είναι απρόβλεπτο» και ξεκαθάρισε ότι  πρέπει να «μιλήσουμε με την ευθύνη που έχουμε για να προχωρήσουμε τα πράγματα, όσο μπορούμε και τις κακοδαιμονίες να τις θεραπεύσουμε».

Ερωτηθείς αν την περασμένη Δευτέρα υπήρξε επαρκής συντονισμός, είπε μεταξύ άλλων:  «δεν έχουμε φαινόμενα μιας τραγικής περίπτωσης έλλειψης συντονισμού» για να προσθέσει ότι «πάντοτε σε μια επιχείρηση υπάρχουν σιμές που παίρνεται μια απόφαση ρίσκου».

Όσο για το αν υπήρξε εγκαίρως εκκένωση, απάντησε: «Δεν αμφισβητείται η εισήγηση της εκκένωσης, αμφισβητείται κατά ποσό αυτή η εντολή έφτασε μέχρι κάτω στους αρμοδίους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά εκ των πραγμάτων θέλω να θέσω ένα ερώτημα: υπήρχε σχέδιο διαχείρισης αποτελεσματικό σε αυτές τις συνθήκες των λίγων λεπτών εξάπλωσης της φωτιάς και με δεδομένους τους τυφλούς δρόμους για 15.000 ανθρώπους; Δεν υπήρχε», είπε χαρακτηριστικά.!

Τέλος, έκανε λόγο για «αστεία κριτική» εκ μέρους της ΝΔ αναφορικά με την κατηγορία ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε την ύπαρξη θυμάτων λέγοντας: «Θεωρώ αστεία αυτή την κριτική. Συγκάλυψη για ποιο πράγμα; Τι νόημα έχει αυτή η κριτική;».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/338558-Skoyrletes-na-therapeysoyme-tis-kakodaimonies-asteia-e-kritike-tes-ND ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...