Σοκ: Δούλεψε σχεδόν 150 ώρες και πέθανε από υπερκόπωση

Σοκ: Δούλεψε σχεδόν 150 ώρες και πέθανε από υπερκόπωση

Δημοσιογράφος πέθανε από υπερκόπωση - Δούλεψε 159 ώρες υπερωρία σε έναν μήνα

Η 31χρονη δημοσιογράφος Miwa Sado από την Ιαπωνία έχασε τη ζωή της από υπερκόπωση, καθώς δούλεψε 159 ώρες υπερωρία, στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Ιαπωνίας, το ΝΗΚ, με μόλις δύο μέρες ρεπό.

Την άτυχη δημοσιογράφο πρόδωσε η καρδιά της τον Ιούλιο του 2013, και παρ’ όλο που οι επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πέθανε από υπερκόπωση, η περίπτωσή της έγινε γνωστή αυτή την εβδομάδα.

Με τη δημοσιοποίηση του θανάτου της, εντείνεται η πίεση στις Ιαπωνικές αρχές να αναθεωρήσουν την εργασιακή κουλτούρα στη χώρα, και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του υψηλού αριθμού θανάτων που αποδίδονται στα εξαντλητικά ωράρια που επιβάλλουν πολλοί εργοδότες στο προσωπικό τους.

Η ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας έρχεται ένα χρόνο μετά το θάνατο μιας νεαρής υπαλλήλου της διαφημιστικής εταιρείας Dentsu, η οποία έβαλε τέλος στη ζωής της, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας, από το άγχος που της προκαλούσε το εξαντλητικό ωράριο.

Λίγες εβδομάδες πριν αυτοκτονήσει, η 24χρονη Matsuri Takahashi που είχε δουλέψει πάνω από 100 ώρες υπερωρίας, είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θέλω να πεθάνω» και «Είμαι διαλυμένη σωματικά και ψυχικά».

Η περίπτωσή της προκάλεσε δημόσιο διάλογο για τις ώρες εργασίες, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Shinzō Abe να θέσει ένα όριο στις υπερωρίες. Η κυβέρνηση πρότεινε να επιβληθεί ένα πλαφόν 100 ωρών στις μηνιαίες υπερωρίες και να επιβληθούν κυρώσεις στις εταιρείες που υπερβαίνουν το όριο.

 

Δημοσιογράφος πέθανε από υπερκόπωση - Δούλεψε 159 ώρες υπερωρία σε έναν μήνα

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304034-Sok-Doylepse-schedon-150-ores-kai-pethane-apo-yperkopose ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...