Σοκ με τα σημειώματα του αυτόχειρα παιδοκτόνου στη Νέα Σμύρνη

Σοκ με τα σημειώματα του αυτόχειρα παιδοκτόνου στη Νέα Σμύρνη

Σκότωσε τα παιδιά του και αυτοκτόνησε για να εκδικηθεί τον… πεθερό του

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε χθες στη Νέα Σμύρνη, όπου ο υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Δημήτρης Σκουτέλης σκότωσε τα ίδια του τα παιδιά και αυτοκτόνησε για να εκδικηθεί τον… πεθερό του.

Στο διαμέρισμα της οδού Κοραή που έβαλε φωτιά ο 43χρονος άνδρας,  παίρνοντας μαζί του στο θάνατο και τα δύο μικρά αγόρια του, βρέθηκαν ιδιόχειρα σημειώματα του, από τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα πως έψαχνε για εκδίκηση.

Στον τοίχο είχε γράψει με μαρκαδόρο τη φράση «σας βαρέθηκα όλους» ενώ σε ένα από τα σημειώματα ανέφερε: «Τι να την κάνω τη ζωή μου; Δεν αντέχω άλλο».

Το πρόσωπο όπου συγκεντρωνόταν η οργή του ήταν ο πατριός της πρώην συζύγου του. Τον καλούσε να ασχοληθεί με τα δικά του παιδιά και να αφήσει τα αγοράκια του ήσυχα.

 «Αφού Σταύρο είχες πρόβλημα να μπω στο σπίτι που ζούσα 11 χρόνια να πάρω τα πράγματά μου, έχω και εγώ πρόβλημα που τα παιδιά μου μένουν μόνιμα σπίτι σου μέσα νύχτα. Ότι έδωσες πήρες αλήτη» ήταν ένα από τα μακάβρια μηνύματα που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας.

Σε άλλο σημείωμα διερωτόταν: «Πριν βιαστείτε να κρίνετε, πρώτα να μάθετε την αλήθεια. Υπάρχει δικαιοσύνη; Ή όχι σ’ αυτό το κράτος;».

Λίγο πριν πραγματοποιήσει την αρρωστημένη πράξη του έγραψε για τον πεθερό του: «Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ το χρόνο, μαύρα. Ένσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πως γίνετε αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;»

«Όλα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Στους δρόμους. Το Κράτος τι θα κάνει για όλα αυτά που αναφέρω; Στις σημειώσεις που άφησα; Δεν πρέπει κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά;» ήταν το τελευταίο του σημείωμα.

Ο ίδιος, μάλιστα, ζητούσε να αναλάβει την υπόθεση του η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, έχοντας αφήσει σχετικές οδηγίες σε έγγραφο που υπήρχε στο κινητό και την ηλεκτρονική «ταμπλέτα» του.

«Στο word (σ.σ. κείμενο ηλεκτρονικού έγγραφου) στο κινητό μου και στο tablet μου, θα βρείτε το σημείωμα που άφησα. Να αναλάβει την υπόθεση η κ. Νικολούλη στον Alpha γιατί είμαι σίγουρος πως η Πολιτεία και η ΕΛ.ΑΣ δεν θα κάνουν ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρω. Αν υπάρχει Κράτος τώρα θα φανεί. Αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση θα φανεί…» τόνιζε.

Προμελετημένο έγκλημα

Ακόμη μεγαλύτερο σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι το πρωτοφανές έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί του Σαββάτου όταν ο επισμηνίας της 21ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων έβαλε μπρος το αποτρόπαιο σχέδιο του, με αποτέλεσμα εκείνος και τα δύο μικρά αγοράκια του ηλικίας 8 ετών να βρουν μαρτυρικό θάνατο.

Ο παιδοκτόνος είχε κλειδώσει τις πόρτες και τα παράθυρα του διαμερίσματος για να μην μπορέσουν τα παιδιά του να διαφύγουν.

Στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο στρώμα του κρεβατιού και σε κάποια ρούχα με τις φλόγες και τους καπνούς να εξαπλώνονται παντού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα δίδυμα αγοράκια προσπάθησαν να σωθούν αλλά δεν τα κατάφεραν. Όταν έφτασαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής τα βρήκαν αναίσθητα. Στο νοσοκομείο Παίδων διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός τους, που όπως όλα δείχνουν προήλθε από τις αναθυμιάσεις.

Δεν άντεξε τον χωρισμό

Σύμφωνα με γνωστούς και φίλους του, το τελευταίο διάστημα ο δράστης και αυτόχειρας δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, λόγω του δικαστικού Γολγοθά με την πρώην γυναίκα του. Εδώ και τρία χρόνια ήταν χωρισμένος και έβλεπε τα παιδιά του τα Σαββατοκύριακα. Μόνο που αυτό έμελε να είναι το τελευταίο…

Τα δυο αγοράκια είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα τους καθώς εκείνος δεν τους χαλούσε ποτέ χατίρι ενώ τακτικά τα έβγαζε βόλτες για παιχνίδι, τόσο στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, όσο και στο Άλσος.

Όλοι μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο που δεν είχε μιλήσει σε κανέναν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Το διαζύγιο με την σύζυγο του και η απώλεια της επιμέλειας των παιδιών του φαίνεται πως τον είχαν επηρεάσει ψυχολογικά. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, φέρεται να  βρισκόταν υπό παρακολούθηση από γιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/311250-Sok-me-ta-semeiomata-toy-aytocheira-paidoktonoy-ste-Nea-Smyrne ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...