Σοκ: 9 στους 10 ανθρώπους αναπνέουν τοξικό αέρα!

Σοκ: 9 στους 10 ανθρώπους αναπνέουν τοξικό αέρα!

Σοκάρουν τα στοιχεία της έρευνας  για την ρύπανση του πλανήτη καθώς αποδεικνύουν ότι 87 % του παγκοσμίου πληθυσμού ζει σε περιοχές όπου η ρύπανση της ατμόσφαιρας ξεπερνά τα όρια ασφαλείας που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας…

Το όριο ασφαλείας του οργανισμού έχει οριστεί στα δέκα μικρογραμμάρια σωματιδίων ΡΜ2.5 ανά κυβικό μέτρο, δηλαδή των μικροσωματιδίων με διάμετρο έως 2,5 χιλιοστά.
Σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές τα εν λόγω σωματίδια  είναι αρκετά επιβλαβή σωματίδια, καθώς η μικρή διάμετρος τους επιτρέπει να διεισδύουν βαθιά στους πνεύμονες και να προκαλούν καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο και άλλες παθήσεις.

Στην νότια και νοτιανατολική Ασία καθώς και συνολικά στην Κίνα, έχει αποδειχθεί ότι κατά το διάστημα 1993 ως το 2003 τα επιβλαβή σωματίδια αυξήθηκαν κατά 20,4%.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το 0,4 τοις εκατό του πληθυσμού της Κίνας και το 0,01 τοις εκατό του πληθυσμού της Ινδίας ζει σε περιοχές όπου δεν παραβιάζεται το όριο ασφαλείας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, οι μελετητές  συνδύασαν εκτιμήσεις από δορυφορικά δεδομένα, προσομοιώσεις μεταφοράς χημικών ουσιών και επίγειες μετρήσεις από 79 διαφορετικές χώρες, ώστε να υπολογίσουν τον ετήσιο μέσο όρο σωματιδίων PM2.5 και τις συγκεντρώσεις του όζοντος για πενταετή διαστήματα μεταξύ 1990-2010 και ξεχωριστά για το έτος 2013.Οι εκτιμήσεις τους αυτές εφαρμόστηκαν στην συνέχεια σε 188 χώρες.

Τέλος, οι ερευνητές σημειώνουν ότι η υψηλότερη συγκέντρωση ΡΜ2.5 καταγράφηκε στη Σιτζιαζουάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέι στην Κίνα, ενώ η χαμηλότερη ήταν στη Σολντότνα της Αλάσκας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...