Σπίρτζης:Δεν υπάρχει καμία βούληση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλάει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Υποδομών, Αθήνα, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία βούληση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες.

«Τι να πουλήσουμε από αυτές τις εταιρείες; Ο ΟΑΣΑ έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, εκτός από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ; Η ΟΣΥ που είναι τα λεωφορεία, τι να πουλήσουμε, τα χρέη που βρήκαμε; Τα δεκάδες εκατομμύρια χρέη, τα χαλασμένα λεωφορεία που βρήκαμε, μία άθλια δομή και μία ρουσφετολογική κατανομή του προσωπικού ακόμα και στο θέμα των ειδικοτήτων από τους στρατούς που είχε φτιάξει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε: «Δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι το ίδιο και δεν υιοθετούν όλοι τον τρόπο της αντιπολίτευσης, αλλά υπάρχει ένας πυρήνας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που, συνειδητά και για άλλους λόγους, προσπαθεί να κάνει κινητοποιήσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες κομματικές σκοπιμότητες.»

» Είναι δικαίωμα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από αυτό που λέω, να απεργήσουν για οποιοδήποτε λόγο επιθυμούν και κρίνουν».

«Δεν υπάρχει καμιά βούληση (σ.σ της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες) και δεν το λένε εργαζόμενοι. Το λένε συνδικαλιστές, που ταυτόχρονα είναι και υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δεν το λένε ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε ο υπόλοιπος κόσμος» υπογράμμισε.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε σε θέματα συντήρησης του στόλου των λεωφορείων, τονίζοντας, παράλληλα, ότι δρομολογείται η ανανέωση του τροχαίου υλικού της ΟΣΥ σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ελληνικών εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί παραγωγική δομή.

The post Σπίρτζης:Δεν υπάρχει καμία βούληση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες appeared first on indicator.gr.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...