Σπίρτζης: Μέχρι τέλος του έτους προς χρήση το μεγαλύτερο κομμάτι της Ιονίας Οδού

Με την επιθεώρηση των εργασιών στις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας στη Ρίζα Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη στο εργοτάξιο της Ιονίας Οδού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών που δήλωσε ότι μέχρι τέλος του έτους το μεγαλύτερο κομμάτι του νέου αυτοκινητόδρομου θα έχει παραδοθεί προς χρήση.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας, είδε από κοντά το έργο της διάνοιξης και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών σε όλο το μήκος του έργου, δηλαδή από το Αντίρριο μέχρι και τα Ιωάννινα.

Ακόμα, ο Χρήστος Σπίρζης συνομίλησε με εργαζόμενους στο εργοτάξιο, όπως επίσης και με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Σχετικά με την πορεία των εργασιών στην Ιόνια Οδό, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου το μεγαλύτερο κομμάτι του νέου αυτοκινητόδρομου θα έχει παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Ιόνια Οδός θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017, εκτός από δύο σημεία, που έχουν συμπληρωτικά έργα, τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού».

Σημειώνεται ότι οι δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας έχουν μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων ανά κλάδο και κατεύθυνση και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2015.

Η διάνοιξη ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, και μάλιστα οκτώ μήνες νωρίτερα από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος και ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Επίσης, παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...