ΣτΕ: Προσφυγή καθηγητών θεολόγων για τη μείωση στις ώρες των Θρησκευτικών

ΣτΕ: Προσφυγή καθηγητών θεολόγων για τη μείωση στις ώρες των Θρησκευτικών
Ζητούν να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί η από 27 Ιουνίου 2014 απόφαση του υφυπουργού Παιδείας

Αντισυνταγματική και παράνομη είναι η μείωση κατά 50% των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο, υποστηρίζουν δύο καθηγητές θεολόγοι, ο ένας από την Μυτιλήνη και ο άλλος από την Λαμία.

Για το λόγο αυτό προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί η από 27 Ιουνίου 2014 απόφαση του υφυπουργού Παιδείας κατά το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών στο Λύκειο σε μία ώρα εβδομαδιαίως από δύο που διδασκόταν μέχρι τώρα.

Οι δύο καθηγητές υπογραμμίζουν ότι η εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος των θρησκευτικών και η διδασκαλία του σε επαρκή αριθμό ωρών, αποτελεί ευθεία συνταγματική επιταγή (άρθρο 16 Συντάγματος), όπως αυτή διατυπώθηκε και στο νόμο 1566/1985.

Η απόφαση του υφυπουργού για τον περιορισμό των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών είναι άκυρη, σημειώνουν οι δύο καθηγητές, και αυτό,  γιατί δεν περιέχει καμία αιτιολογία, όπως απαιτείται. Ακόμη, τονίζουν ότι ήδη από το 1988 το ΣτΕ έχει κρίνει ότι η μείωση των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών σε μια ώρα εβδομαδιαίως είναι αντισυνταγματική.

Τότε (1988) το ΣτΕ είχε κρίνει ότι η μείωση του μαθήματος των θρησκευτικών σε μία ώρα «δεν αποτελεί κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας και εν  όψει του ειδικού σκοπού, εις τον οποίον αποβλέπουν αι διατάξεις του Συντάγματος» απαιτούμενον «ικανόν αριθμόν ωρών διδασκαλίας».

ΠΑΙΔΕΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...