Στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη (11/10) ανακοίνωσαν γιατροί και νοσηλευτές

bb

Στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη (11/10) ανακοίνωσαν γιατροί και νοσηλευτές

Στάση εργασίας από 8 πμ έως 1μμ στην Αττική και 24ωρη απεργία  στην περιφέρεια, ανακοίνωσε για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης» με σκοπό  την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι:  «Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς».

Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από τα νοσοκομεία Παίδων και έπειτα θα γίνει και  πορεία, που θα περνά από τις οδούς  Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου και θα  καταλήξει  στο υπουργείο Υγείας. Η πορεία θα περάσει μπροστά από νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

Στάση εργασίας ανακοίνωσαν επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί  από τις 9 πμ έως τις 15:00 και δίνουν ραντεβού  έξω από το υπουργείο Υγείας.  

Η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι: «τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι τεράστια και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/304755-Stase-ergasias-gia-ayrio-Tetarte-11-10-anakoinosan-giatroi-kai-noseleytes ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...