Σταθάκης: Λύση 100% αξιόπιστη, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Γιώργος Σταθάκης

Αναποτελεσματικός ο «Νόμος Δένδια», λέει ο Γ. Σταθάκης, καθώς εντάχθηκαν σε αυτόν μόνο επτά επιχειρήσεις. Τώρα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, το υπουργείο Οικονομίας, έχει στόχο την ένταξη μεγάλου αριθμούς επιχειρήσεων, ώστε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά.

Περιγράφοντας τις τρεις βασικές διαφορές, που σύμφωνα με το υπουργείο, κάνουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ένα πιο αποτελεσματικό εργαλείο, για την εξυγίανση επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά, ο κ. Σταθάκης στο περιθώριο της 1ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης, δήλωσε στη ΕΡΤ3, ότι «ο νόμος του κ. Δένδια ίσχυσε και είχε μηδενική αποτελεσματικότητα. Μόλις επτά  επιχειρήσεις προσέφυγαν σε αυτόν».

Αντίθετα, «ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που ετοιμάζουμε, είναι ένας νόμος πολύ μεγάλης κλίμακας», τόνισε.

Αυτό γιατί όπως εξήγησε, «πρώτον, αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων. Δεύτερον συνδυάζει τα χρέη όλων των πιστωτών και δεν προσφέρει άλλα κίνητρα. Τρίτον, έχει αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, το οποίο είναι το κρίσιμο σημείο και φυσικά είναι μια διαδικασία η οποία έχει δικαστική επικύρωση, ακριβώς για να είναι 100% αξιόπιστη.».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...