Σταθάκης: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιηθεί το 50% των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

Τετάρτη 08/06/2016 – 15:35Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί το 50% των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 2ο Συνέδριο «Επιχειρηματικότητας», το οποίο διοργανώνεται από τη «Ναυτεμπορική» ανέφερε ότι του επόμενους μήνες θα «απελευθερωθούν» 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα. «Η στόχευση των προγραμμάτων αυτών θα είναι έργα υψηλή προστιθέμενης αξίας, καινοτομίας και αλυσίδας παραγωγής», εξήγησε ο Γιώργος Σταθάκης.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στη βαρύτητα του τραπεζικού συστήματος, το οποίο με τη σειρά του, μπορεί να συμβάλλει στη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Προϋπόθεση ωστόσο, αποτελούν τρεις βασικοί παράγοντες:
    Ομαλή πρόσβαση των τραπεζών στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ
    Σταθεροποίηση της οικονομίας
    Εφαρμογή του πλαισίου διαχείρισης των κόκκινων δανείων
Αφού εξήρε τον ρόλο του κράτους στην αναπτυξιακή διαδικασία, ο Γιώργος Σταθάκης έκανε ειδική μνεία στον αναπτυξιακό νόμο, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί μία οικονομία εξωστρεφή και ικανή να παράγει υψηλές αξίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος αναπτυξιακός νόμος χαρακτηρίζεται από:
    Στοχευμένες και όχι οριζόντιες, δράσεις
   Απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών
    Εισαγωγή νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, πέρα από τα παραδοσιακά 12ετές σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τις μεγάλες – ξένες και ελληνικές – επενδύσεις (20 εκατομμύρια ευρώ και άνω)
Παράλληλα, ο Γιώργος Σταθάκης διευκρίνισε ότι στον νέο νόμο προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους (2004, 2011), οι οποίες αφορούν επενδυτικά σχέδια που ουδέποτε ξεκίνησαν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...