Σταματάει και η ρέκορντγουμαν μεταλλίων σε Χειμερινούς Αγώνες, Μάριτ Μπιόργκεν

Σταματάει και η ρέκορντγουμαν μεταλλίων σε Χειμερινούς Αγώνες, Μάριτ Μπιόργκεν

Μετά τον Όλε Εϊνάρ Μπιορντάλεν, ο οποίος αποφάσισε να σταματήσει την ανεπανάληπτη καριέρα του σε ηλικία 44 ετών, ήρθε η σειρά και της Μάριτ Μπιόργκεν να βάλει “τίτλους τέλους” στην θρυλική διαδρομή της.

Η Νορβηγίδα πρωταθλήτρια του σκι δρόμων αντοχής στα 38 της χρόνια αποφάσισε να αποχωρήσει, λίγο καιρό αφότου πρόσθεσε πέντε μετάλλια (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα) στην συγκομιδή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Η Μπιόργκεν κατέκτησε συνολικά 15 μετάλλια (οκτώ τα χρυσά), αριθμός ρεκόρ για αθλητή ή αθλήτρια στους Χειμερινούς Αγώνες. Η Νορβηγίδα αναδείχθηκε επίσης στην καριέρα της 18 φορές πρωταθλήτρια κόσμου, ενώ κατέχει το ρεκόρ με 114 νίκες σε αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε αντίθεση με την Μπιόργκεν, ο συμπατριώτης της δεν κατάφερε να κλείσει την καριέρα του με τον τρόπο που θα ήθελε, καθώς δεν μπόρεσε να βρεθεί στους Αγώνες της Νοτίου Κορέας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/327788-Stamataei-kai-e-rekorntgoyman-metallion-se-CHeimerinoys-Agones-Marit-Mpiorgken ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...