Στα «δίχτυα» της ισπανικής αστυνομίας πέντε μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρας»

Η ΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 334 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Σοβαρό πλήγμα υπέστη η πασίγνωστη συμμορία «Ροζ Πάνθηρας», η οποία έχει οργανώσει και διαπράξει απίστευτες κλοπές, με λεία αρκετά εκατομμύρια ευρώ, έχοντας στο στόχαστρό της πολύτιμους λίθους και ειδικότερα διαμάντια.

Ισπανός εισαγγελέας ανακοίνωσε τη σύλληψη πέντε μελών της διαβόητης συμμορίας. Η σύλληψή των πέντε μελλών της συμμορίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Passeig de Gracia, στη Βαρκελόνη.

Η καταλανική αστυνομία ενημερώθηκε για τη δράση τους σε μεγάλο κοσμηματοπωλείο και αμέσως στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση για τον εγκλωβισμό τους.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της Καταλονίας, οι πληροφορίες για τη δράση τους προέκυψαν μετά από συνεργασία με τις γερμανικές και σερβικές αρχές!

Το όνομα της συμμορίας προέκυψε το 2003, όταν χτύπησε έναν στόχο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε συμβεί σε μία από τις ταινίες της γνωστής σειράς του Πίτερ Σέλερς, «Ροζ Πάνθηρας», η οποία αναφερόταν σε ένα σπάνιο διαμάντι.

Η λεία της πασίγνωστης συμμορίας ξεπέρασε τα 334 εκατομμύρια ευρώ, από το 1999 έως και το 2015, διάστημα κατά το οποίο κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία 380 ένοπλες ληστείες.

Ο μύθος τους είχε εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη, ξεπερνώντας τα ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ τόσο η Ίντερπόλ, όσο και οι ευρωπαϊκές αρχές δεν γνωρίζουν τη σύνθεσή της, καθώς απαρτίζεται από 20-30 ηγέτες, ενώ αριθμεί πάνω από 800 μέλη παγκοσμίως.

Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή τους έγινε την Παρασκευή, μέρα-μεσημέρι, και ενώ ο κόσμος είχε κατακλύσει τη μεγάλη πλατεία της Καταλανικής πρωτεύουσας.

Οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι με καπέλα, ψεύτικες γενειάδες και περούκες, ώστε να μην αποτυπωθεί η εικόνα τους στις κάμερες ασφαλείας.

Η σύλληψή τους έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών και των ντόπιων κατοίκων, ενώ οι ληστές ήταν πεσμένοι στο έδαφος με χειροπέδες.

Ισπανία: Στα «δίχτυα» της αστυνομίας η διαβόητη συμμορία «Ροζ Πάνθηρας»

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...